GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ekim 2022 Çarşamba 15:45

Sapık dadanmıştı... İzmir'de bir yurt diken üstünde!

İzmir Gazi Ayşe Hanım KYK Kız Öğrenci Yurdunda kalan kadın öğrenciler, geçtiğimiz hafta yurt önünde yaşanan tacizi, güvenlik kaygılarını anlattı.

Üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri barınma. Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle yurtlarda kalan öğrenciler yemek ve hijyen konusunda da birçok sorunla karşı karşıya kalıyor. Öte yandan yurtların bulunduğu konum da özellikle kadın öğrenciler arasında güvenlik kaygılarına neden olabiliyor.

Geçtiğimiz hafta S.A isimli erkeğin önünde mastürbasyon yaptığı İzmir Buca Gazi Ayşe Hanım Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle güvenlik kaygılarını ve yurtta yaşadıkları sorunları anlattı.

Geçen hafta yurdun önünde yaşanan olay öğrencileri oldukça tedirgin etmiş. Olayın ardından yurdun çevresinde polisler daha sık gezmeye başladı. Biri Kâtip Çelebi, diğeri Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi olan iki genç kadına yaşananları sorduğumuzda “Çok kötü hissettik kendimizi, olayı da Twitter’da gördük. Tam bizim balkonun karşısında olmuş bu zaten, bizim balkon o evi görüyor” diye anlattı kaygılarını.

Yurdun yolunun güvenlik açısından yetersiz olduğunu söyleyen öğrenciler şunları ekliyor: “Bir tek tabela ışığı var, başka da bir şey yok. Arabalar kapının dibinden geçiyor, geziyor, duruyor. Yurdun önünde oturuyorlar bazen. Diğer binadaki öğrenciler de yemekhane için buraya geliyor; pijamayla vs. çok rahatsız edici oluyor bu şekilde.”

Olayı haber alan İzmir Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri de yurtlarının güvenlik koşullarına ilişkin “Yurdun içinde erkekler oluyor. Bazen oturuyorlar, akşamları kendimizi rahat hissedemiyoruz dolayısıyla. Bu olay da bizi çok etkiledi. Belliydi böyle şeyler çıkabileceği. Bizim yurdun içinde erkek oluyor, girmemeleri daha iyi olurdu. Onun için bir şey yapılması gerekiyor” aktarımında bulundu.

ANAHTARLAR KAPININ ÜSTÜNDE, GECE TEDİRGİN
Öte yandan yurt yönetiminin oda anahtarlarının her zaman kapı üstünde kalacağı yeni bir uygulama başlattığını söyleyen öğrenciler, “Yani isteyen herkesin istediği zaman odaya girebilmesi demek” diyor. Gece uyurken rahat hissedemediklerini ve bu nedenle bazen anahtarı çıkarıp öyle uyuduklarını söyleyen öğrenciler, kapının arkasına komodin koyduklarını da aktarıyor. Tedirginlik sebebiyle odada gece nöbeti tutanlar da var. (Evrensel)