GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Kasım 2023 Pazar 14:13

Şanlı’dan ortak akıl çağrısı: Özel bölge ilan edilmeli

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, yaşanan su baskınları ile ilgili olarak, “Gıda stoklarımız su altında kaldı. Zarar gören demirbaşlarımız var. Kordon, bakanlık ve büyükşehirin zarar tespitleri ardından özel bölge ilan edilmeli” dedi.

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ- Dün gece etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın ardından Konak ve Karşıyaka’da denizin 1 metreden fazla yükselmesi nedeniyle sahil kesimindeki birçok sokak deniz sularının altında kaldı. Kordon’da yer alan yaklaşık 120 dükkân sel sularından zarar gördü.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, esnafın zararlarının tespit edilmeye çalışıldığını kaydederek, “Tespitler yapacağız. Gıda stoklarımız su altında kaldı. Zarar gören demirbaşlarımız var. Vergi dairesine bildirmemiz gerekiyor. Bunlar doğal afet olarak tabi ki karşımıza çıkabilir ancak alt yapı için önlem alınmalı. Zarar tespitleri yapıldıktan sonra burası özel bölge ilan edilmeli. Siyasetten arındırarak hep beraber konuşmalıyız. Önemli olan ne önlem aldığımızdır. Kent Konseylerimiz tüm dünyada önemli bir yere sahiptir bu yüzden şehrimizin eksiklikleri ile ilgili paneller düzenlemeli” 
dedi

ALT YAPI ÖNLEMİ ALINMALI
Rögar kanallarının yağış uyarısı ile beraber önlem alınarak temizlenmesi gerektiğini ifade eden Şanlı, “Dünyanın başka ülkelerinde çeşitli önlemler alıyor. Şehri beraber ortak akılla yönetmeliyiz. Biz de her türlü ortak akıl çağrısına el uzatırız.Esnafımıza geçmiş olsun. Bir daha yaşamamak dileğiyle” şeklinde konuştu.