GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Nisan 2022 Çarşamba 17:21

Salıcı'da 'istifa genelgesi' açıklaması: Gerçek değil, rahat olun!

Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı CHP İzmir İl Binası'nda ilçe başkanları ve il yönetimi ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının gündeminde ise 2023 genel seçimleri öncesi milletvekili olmak isteyen isimlerin 1 yıl önce istifa etmesi gerektiği yönünde hazırlandığı iddia edilen genelge vardı. Salıcı iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, partisinin il binasında toplantıya katıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Salıcı ve Böke'nin yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir İl Yönetimi ve CHP İzmir İlçe başkanları yer aldı.

'İSTİFA' YOK RAHAT OLUN
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda ilçe başkanlarından genel merkez tarafından hazırlandığı iddia edilen seçim genelgesi iddiaları ana gündem olarak yer aldı. İlçe başkanlarından gelen 'İstifa etmek gerektiği yönünde çıkan haberler var bunlar doğru mu? Parti içinde karışıklık yaratır...' sorusuna yanıt veren Salıcı, 'Öyle bir şey yok. Asparagas haber. Böyle bir genelgeyi imzalayacak olanlar ben ve Sayın Selin hanım. İkimizde sizlerin yanındayız ve bunun gerçek olmadığını söylüyoruz sizler çalışmalarınızı rahatlıkla yapın. İktidara giden yolda sorun olmaması için ilçe kongrelerini ve il kongrelerini de erteledik. Tek odağınız seçimler olsun' dediği öğrenildi.

'SANDIKLARI GÖZDEN GEÇİRİN'
Salıcı toplantıda ayrıca ilçe örgütlerini aktif olarak çalışma yapması gerektiğini vurgularken sandık güvenliğine de dikkat çekti. Sandık eğitimlerinin tamamlanması gerektiğini vurgulayan Salıcı, 'Her sandık ile ilgili çalışmalarınızı yapın, kayıtlarını yenileyin. Taşınan ve vefat edenlerin listesini güncelleyin. Sandık başlarında duracak kişilere mutlaka eğitim verin, bu seçim bizler için çok önemli' dediği iddia edildi.

İlçe başkanlarına eğitim vurgusu da yapan Salıcı, parti için eğitimlere önem verilmesi gerektiğini ve bu süreçte ellerinden geldiği kadar eğitim programı gerçekleştirilmesi gerektiği vurgusunda bulundu.

Gerçekleştirilen toplantı sonrası arabasına yönelen Salıcı'ya basın mensuplarının, "Bu kadar İzmir basını burada sayın vekilim, kısa bir açıklama almak istiyoruz" söylemi sonrası "Kendinizi boşuna yormayın, benim İzmir'de konuştuğumu nerde gördünüz" dedi ve İl Binası'nı terk etti.