GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Ağustos 2021 Cumartesi 13:58

Sahil Güvenlik balıkçı teknesine çarptı... İzmir'de can pazarı!

Üçkuyular İskelesi civarında yasak bölgede avlanan balıkçıları uyarmak için gelen Sahil Güvenlik ekipleri avlanan balıkçı teknesine çarptı.

EGEDESONSÖZ- Üçkuyular İskelesi’nde av yasağı olan bölgede avlanan balıkçıları uyarmak için bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik ekipleri, balıkçıların iddiasına göre bir tekneye çarparak batmasına sebebiyet verdi.

Balıkçılar, ekiplerin çarptığı teknede bulunan balıkçılardan Mesut Kaplan hayatını kaybettiğini, 3 kişininde yaralandığını ifade etti. Olaya ait görüntüleri paylaşan balıkçılar, ekiplere sert tepki gösterdi.

Balıkçılar tarafından paylaşılan görüntülerde, suyun içinde kalan kişilerin can yeleklerine ulaşmaya çalıştığı izlendi. 

Balıkçılar ve görgü tanıkları ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.  

Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı, şu ifadeleri kullandı:

"Bahse konu kalabalık tekne grubuna sahil güvenlik botu tarafından yapılan yaklaşma manevraları esnasında bölgede bulunan bir tekne ile sahil güvenlik botu arasında hafif çatma yaşanmıştır. Yaşanan çatmanın etkisiyle sahil güvenlik botuna nazaran çok küçük boyutta, yaklaşık 5 metre uzunluğundaki tekne su alarak batmış, teknede bulunan 5 şahsın kurtarılarak Üçkuyular Feribot İskelesi'nde 112 Acil Sağlık ambulansı personeline teslim edilmesi sağlanmıştır. Yaşanan çatma neticesinde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır."