GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Ocak 2022 Pazartesi 08:00

Sağanak ve rüzgarlı hava geliyor!

Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporuna göre Salı gününden itibaren İzmir'in kuvvetli yağışlı ve rüzgarlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.

EGEDESONSÖZ - Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahminlerini açıkladı. Bu hafta ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren artarak ülke genelinde mevsim normalleri civarına yükselecek.

EGE BÖLGESİ
Bugün güney Ege illerinde başlayacak olan yağışlı havanın salı gününden itibaren Ege'nin genelinde etkisini göstermesi bekleniyor. Cuma günü yağışlı havanın etkisini yitirmesi beklenirken Perşembe ve Cuma günü ise İç Ege illerinde kar yağışlarının yaşanacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis de bekleniyor.

İZMİR
Bugün havanın parçalı bulutlu olacağı İzmir'de Salı ve Çarşamba günleri kuvvetli sağanak yağış ve Perşembe günü ise yağmurlu hava bekleniyor. Cuma gününün ise yine havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise Pazartesi, Salı ve Carşamba günü 12-13 derece civarında olacağı tahmin edilirken Perşembe gününden itibaren sıcaklıklarda da düşüş bekleniyor. Öte yandan Salı gününden itibaren kuvvetli rüzgarlar da bekleniyor. Salı günü rüzgarın hızının saatte 27 km’ye kadar çıkması bekleniyor.

 İzmir'in 5 günlük hava tahmin raporu