GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Ağustos 2022 Pazartesi 16:22

Şadırvan vandalı yakalandı… Yerine yenisi yapılacak!

Geçtiğimiz günlerde Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Şadırvanaltı Camisi’ne ait şadırvanın yıkılmasının ardından Konak Belediyesi suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından incelemelerde bulunan emniyet güçleri, yıkımı gerçekleştiren kişiyi gözaltına aldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, şadırvanın yerine yenisini yapacaklarını bildirdi.

EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz günlerde Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Şadırvanaltı Camisi yakınlarındaki şadırvan gece geç saatlerde matkap ve kaynak cihazlarıyla yıkıldı.

Yaşanan olayla ilgili olarak Konak Belediyesi bu sabah savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrasında şadırvanın yıkılmasıyla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Kameralara yansıyan görüntüler sonrasında şadırvanı kimin yıktığı ve kırıcılar için kullanılan elektriğin hangi dükkandan alındığı tespit edildi. Kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, yıkımı gerçekleştiren kişiyi yakaladı.

BAŞKAN BATUR SALDIRININ DETAYLARINI ANLATTI

YENİ ŞADIRVAN YAPILACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından şadırvanın bulunduğu yere yeni bir tanesi yapılacağı aktarıldı. Diğer yandan Şadırvanaltı Camii Dernek Başkanı Turgay Oğuzhan,  İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile görüştüklerini ve bir yandan suçluların cezalandırılması için çalışılırken, bir yandan da şadırvanın yeniden yapılacağı sözünü aldıklarını söyledi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Oğuzhan, “Burası 90 yıllık tarihi bir çarşı. İnsanlar burayı bulurken şadırvan diye buluyor. Tarihi bir anlamı olmasa da yaklaşık 65 sene önce o dönemin esnafları tarafından insanlar ihtiyaçlarını gidersin diye yaptırılmış. Yıkanlar gerekli cezayı almalı” dedi.

İzmir Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, gerekçesi ne olursa olsun şadırvanın kimseden izin almadan yıkılmasının suç olduğunu dile getirdi.