GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Kasım 2021 Perşembe 10:16

Saat polemiği!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada sabit saat uygulamasının sona ermesi gerektiğini belirterek, "Bu anlamsız, faydasız uygulama bitsin" dedi. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den bu çıkışa jet yanıt geldi. Sürekli uygulamanın Avrupa tarafından örnek alındığını ifade etti.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükeşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, saabit saat uygulamasına sitem ederek bir mesaj yayımladı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 2017 yılında gece karanlığında okula giden çocuklarla birlikte çekildiği fotoğrafı paylaşan Başkan Soyer, "Bu anlamsız, faydasız uygulama bitsin" dedi.

Başkan Soyer'in mesajı şöyle:

"2017 kışından bir kare. Fotoğrafta gün ışığı göremememizin sebebi sabit saat uygulaması. O karanlık hala sürüyor. Vatandaşlarımız yıllardır okul için, iş için, sevdiklerine ulaşmak için gece karanlığında yollara düşüyor.  Bu anlamsız, faydasız uygulama bitsin. Gün aydın olsun."

AK PARTİLİ SÜREKLİ'DEN YANIT: AVRUPA BU UYGULAMAYI ÖRNEK ALIYOR
AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Soyer açıklamalarına yanıt verdi. Soyer'in tweetini alıntılayarak açıklama yapan Sürekli, "Sabit saat uygulamasına, bilimsel, toplumsal ve ekonomik dayanaklarla geçilmiştir. Attığımız her adım, verdiğimiz her karar milletimizin ve ülkemizin yararınadır. Avrupa Birliği’nin dahi örnek aldığı uygulamayı tartışmaya açmanın hiçbir faydası yoktur. Ekonomik ve psikolojik katkıları olan uygulamayla 6 Milyar TL tasarruf edilmiş, 2 Milyona yakın kişinin elektriği karşılanmış, 6.82 Milyar KWsa enerji tasarrufu sağlanmıştır. Asıl; bu yararları göz ardı edip keyfi çağrılar yapmanın; konuyu siyasallaştırmanın anlamı yoktur!" dedi.