GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ekim 2016 Çarşamba 16:00

STK’ların seferberliği Kumru Öğretmen’i kurtardı

Görev yaptığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uyuduğu sırada evinin yanında yapılan kaçak binadan düşen beton harcın altında kaldıktan sonra 2 yıldan beri bitkisel hayatta olan Kumru Öğretmen için İzmir'in başlattığı seferberlik sonuç verdi. Öğretmen bugün tedavisi için Almanya'ya gitti.

EGEDESONSÖZ - Görev yaptığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uyuduğu sırada evinin yanında yapılan kaçak binadan düşen beton harcın altında kaldıktan sonra 2 yıldan beri bitkisel hayatta olan Kumru Öğretmen için Tüm Bel Sen İzmir'in başlattığı seferberlik sonuç verdi. Kumru Öğretmen bugün tedavisi için Almanya'ya gitti.

Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni olan Kumru Konak'ın başına 8 Haziran 2014 tarihinde görev yaptığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki evinde uyurken korkunç bir olay geldi. Evinin hemen yanında 4 katlı kaçan bina yapıldığı sırada Kumru öğretmenin üzerine beton harcı döküldü, inşaatın kolonları çökerek Kumru Konak'ın uyuduğu odanın duvarlarında bir delik açtı. Konak, açılan delikten içeri giren yüzlerce kilo betonun altında kaldı. Olayda ağır yaralanan ve bitkisel hayata giren Konak 3 hafta Van'da tedavi gördükten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI REDDETTİ
Ege Üniversitesi'nde altı ay tedavi gören Kumru Öğretmen'in sağlık durumunda bir iyileşme olmayınca doktorlar Konak'a ‘yoğun bakım rehabilitasyon’ tedavisi uygulama kararı aldı. Fakat Türkiye ’de yoğun bakım rehabilitasyonu uygulayacak bir hastane bulunmadığı için Konak’ın Almanya ’da altı ay tedavi görmesi için üniversite tarafından yurt dışı tedavi raporu hazırlandı.

Kumru Öğretmen'in üniversiteden aldığı rapor Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu’na sunuldu. Sağlık kurulu yaptığı değerlendirmede Kumru Öğretmen'in Almanya'da tedavi görmesini reddetti.

SEFERBERLİK SONUÇ VERDİ
Kumru Öğretmen'in Sağlık Bakanlığı'nın tarafından Almanya'da tedavi görmesinin reddedilmesinin ardından Tüm Bel Sen İzmir Şubeleri, KESK ve çok sayıda STK'nın destek vermesiyle büyük çaplı bir yardım kampanyası başlatıldı. Viyana'da, Almanya'da çok sayıda dayanışma gecesi düzenlendi ve sonunda Kumru Öğretmen'in tedavisi için gereken 144 bin TL tutarındaki ücretin çok üzerinde bir meblağ toplanarak Kumru öğretmenin umuda yolculuğu tüm İzmir'in katkısıyla gerçekleşmiş oldu. Kumru Öğretmen bugün tedavisi için Almanya'ya gitti.

KESK, TÜM BEL SEN EL ELE
Kumru Öğretmen'in Almanya'ya gitmesinin ardından konuşan Tüm Bel Sen İzmir Şube Eğitim Basın Yayın Sekreteri Özer Kaysavuk, “Dayanışma ağının en güzel örneğini KESK'liler sergiledi... Kumru Öğretmen’in tedavi süreci İzmir’de Tüm Bel Sen üyelerinin başlatmış olduğu dayanışma çağrısıyla dünyanın dört bir yanında  Türkiye'yi aşan bir çalışmaya dönüştü. Bu süreçte yarin yanağından gayri her şeyde birlikte olacağız diye çalışma başlatılan bu dayanışma kampanyası bugün Kumru Öğretmen’in Almanya ya uçuşuyla kendini yeni bir beklentiye bıraktı. Bu süreçte başta Erdal Tali ,Birkan Acar, Emine Bayar, Faruk Vergili olmak üzere emeği geçen dünyanın Dört bir yanında kumru öğretmen kalbi atanlara sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.