GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Ocak 2022 Cuma 09:53

SİT alanında kaynak aranacak!

İzmir’de bir yapı şirketi doğal SİT alanında jeotermal kaynak aramak için bakanlığa başvurdu. Bakanlık şirketin başvurusu üzerine ilk onayı verdi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ- Hanhome Yapı ve Turizm Şirketi, İzmir’in Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi sınırları içindeki kalan bir bölgedeki sera amaçlı jeotermal kaynak suyu aramak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Bakanlık, proje ilgili çevresel etki değerlendirme sürecinin başladığını duyururken sondaj çalışmalarının yapılacağı yer dikkat çekti. Proje kapsamında açılması planlanan 6 adet sondaj, 2’inci derece doğal SİT’e denk gelen ‘nitelikli doğal koruma’ alanında yer alıyor.

Jeotermal kaynak aranacak bölgeler aynı zamanda ‘tarım’ ve ‘çayır-mera’ alanı statüsüne sahip ve 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı uyarınca, “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi/Turizm Merkezi” sınırları içerisinde yer alıyor. Kuyuların derinliği 500 ile 700 metre arasında değişecek. Arazilerin mülkiyeti ise Hazine’ye ait.