GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ekim 2022 Pazar 08:10

Resmi Gazete'de yayımlandı... İzmir'e 4'üncü serbest bölge müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’deki kurulacak 4’üncü serbest bölgenin müjdesini verdi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Menemen’de 1,5 milyon metre kare büyüklüğündeki alan ‘Menemen Serbest Bölgesi’ ilan edildi. 

EGEDESONSÖZ – Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan kararla İzmir’de yeni bir serbest kurulacağı bilgisi verildi.

Karara göre Menemen’de Maltepe Mahallesi ile İzmir Serbest Bölge (İZBAŞ) arasında kalan 1 milyon 501 bin 130 metre kare büyüklüğündeki parsel ‘Menemen Serbest Bölgesi’ olarak ilan edildi. 

İzmir Serbest Bölge ve Ege Serbest Bölge’nin bulunduğu İzmir’de Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin yapım çalışmaları sürüyor. Menemen Serbest Bölge İzmir’in 4’üncü serbest bölgesi olacak.

Konuyla ilgili, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan açıklamada bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ“Menemen ilçemizde kurulacak olan Menemen Serbest Bölgesi kararı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Kentimize katma değer katacak bu gelişmenin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullanırken  Başkan Vekili Aydın Pehlivan ise “uzun zamandır görüşmelerini sürdürdüğümüz en önemli ihtiyaçlarımızdan birisi olan 2. Menemen Serbest Bölgesi talebimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 30 Ekim 2022 tarihli Resmî Gazete ’de yayımlandı” dedi. Pehlivan ayrıca 15 bin kişiye istihdam imkanının sağlanacağını vurgulayarak, “Bu önemli kazanımda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, arkamızda her zaman dağ gibi duran Genel Başkan yardımcımız Sayın Hamza Dağ’a, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a, İzmir Milletvekillerimiz ve İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli’ye teşekkürlerimi arz ediyorum. 1.501.130,06 m2’lik alan üzerine kurulacak olan bu serbest bölge ilçemize önemli katma değerlerin yanında yaklaşık 15 bin kişiye de istihdam imkânı sağlayacak. Bu 29 Ekim armağanı niteliğindeki gelişmenin tüm hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.