GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Temmuz 2024 Perşembe 07:35

Resmi Gazete'de yayımlandı... İzmir'e 2 yeni ağır ceza mahkemesi

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından alınan kararla İzmir'in Çeşme ve Torbalı ilçelerinde kurulan ağır ceza mahkemeleri faaliyete geçirildi.

EGEDESONSÖZ - Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün bazı mahkemelerin yargı çevrelerinin belirlenmesine dair teklifleri Hakim ve Savcılar Genel Kurulu tarafından karara bağlandı.

Yeni faaliyete başlayan ve yargı çevreleri belirlenen mahkemelere ilişkin HSK kararları ise Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Alınan kararlara göre İzmir'in iki ilçesinde de yeni ağır ceza mahkemeleri faaliyete geçmiş oldu. Çeşme ve Torbalı ilçeleri İzmir Ağır Ceza yargı alanından çıkarılarak ilçe ağır ceza mahkemelerine bağlandı. 

Ayrıca Çeşme'nin yargı alanı sınırlarına Karaburun ilçesi, Torbalı'nın da yargı alanı sınırlarına da Selçuk ilçesi eklendi.

Çeşme Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın ise Hakim Emre Erdemir olduğu olduğu öğrenildi. 

İKİ İL İZMİR BÖLGEDEN ÇIKARILDI
Öte yandan Muğla ve Uşak, İzmir Bölge Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak yeni kurulan Denizli Bölge Mahkemesi yargı çevresine eklendi. 

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından alınan ve Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda yeni faaliyete başlayan ve yargı çevreleri belirlenen mahkemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması, mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması ve vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.