GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Eylül 2021 Çarşamba 08:40

Resmen yayımlandı: İzmir'e yeni serbest bölge kurulacak

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre İzmir ili sınırları içerisinde Batı Anadolu Serbest Bölgesi ilan edildi.

EGEDESONSÖZ- Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre İzmir ili sınırları içerisinde Batı Anadolu Serbest Bölgesi ilan edildi. Resmi Gazete'de yapılan duyuruda "İzmir ili sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alan, Batı Anadolu Serbest Bölgesi olarak tespit edilmiştir. Batı Anadolu Serbest Bölgesini kurup işletmek üzere, BASBAŞ Batı Anadolu Serbest Bölgesi Kurucu ve işleticisi Anonim Şirketi 30 yıl süreyle yetkili kılınmıştır." ifadelerine yer verildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bergama'da kurulacak olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi kararı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı. İzmir'imize önemli katkılar sunacak olan bu gelişmenin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.