GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Kasım 2023 Perşembe 17:59

Rektör’den bıçak parası çıkışı: Rüşvettir!

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Bülent Kent, vatandaşlardan gelen bıçak parası şikayetleri hakkında açıklamada bulunarak, “Ben uyarıyorum bu bıçak parası rüşvettir Ceza Kanunu bakımından suçtur. Ama bu sadece rektörlük olarak başhekimlik olarak bizim çözeceğimiz bir konu değildir” dedi.

EGEDESONSÖZ- ADÜ Rektörü Bülent Kent, kamuoyunda bıçak parası ya da ameliyat parası olarak bilinen ödemeler hakkında açıklama yaptı. 

Vatandaşlara şikayet edin uyarında bulunan  Rektör Kent, “Aydın’da bıçak parası daha fazla. Mesela Ankara’da birçok açıdan gündemden düşmüş bıçak parası. Ama bizim Aydın’da diğer komşu illeri bilmiyorum daha fazla olduğu söylendi. Şimdi vatandaş bıçak parasını veriyor sonra bana mesaj atıyor. ‘Hocam sizin şu bölümündeki doktor benden şu kadar para aldı’. Tamam diyorum bana yazılı şikayet dilekçesi ver. ‘Hocam benim tedavim devam ediyor. Ben dilekçe veremem.’ Bunları siz şikayet edeceksiniz, bize bildireceksiniz ki biz de o hoca hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Bizim personelimizden de alınıyor bıçak parası. Sadece normal vatandaştan değil yani maalesef doktorlarımız alıyor. Ben uyarıyorum bu bıçak parası rüşvettir Ceza Kanunu bakımından suçtur. Ama bu sadece rektörlük olarak başhekimlik olarak bizim çözeceğimiz bir konu değildir. Burada bu bıçak parasını veren kişi bize bilgi belge getirmesi gerekiyor. Biz bunu çözemiyoruz" dedi.

KANGREN OLMUŞ SORUN
Üniversite hocalarının özel muayenehane açmasına da değinen Kent, "Yine bir diğer sorunumuz ise özel muayenehaneler… Bunlara İl Sağlık Müdürlüğü izin veriyor. Denetimi kontrolü yapan orası. Biz o hocalarımızın hukuka aykırı bir şekilde muayenehane açmasını istemiyoruz. Sağ olsun başhekimimiz de bu konuda çok ısrarcı hocalarla bu anlamda kavga ediyor. Kişisel husumet de oluyor. Ama hocalar açıyor kendi muayenehanesine gönderiyor. Ama devlet de hükümet de bunu çözemedi. Türkiye’de çözülmemiş kangren olmuş sorunlardan birisi bizde de var bizde yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.