GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2017 Çarşamba 18:08

Referandum kapışması: Müsavat Dervişoğlu ile Cem Küçük birbirine girdi!

İzmir İl Teşkilatı ve Ülkü Ocakları eski Başkanı Dervişoğlu, ülkücülerin referandumda ‘evet’ oyu vereceğini savunan gazeteci Cem Küçük ile tartıştı. Dervişoğlu, “Yüzde 75'lerin çok üzerinde de bir 'hayır' oyu bekliyorum”dedi.

EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TGRT Haber'de yayınlanan Sami Dadağlıoğlu'nun sunup yönettiği 'Zor sorular' programına konuk oldu.
Çarpıcı açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, referandumda MHP'den yüzde 75'in üzerinde 'hayır' çıkacağını söyledi.

Parti içinde kurultay sürecinde genel merkezin karşısında yer alan, Meral Akşener’le birlikte hareket eden, anayasa değişikliği teklifinin tartışıldığı dönemde yine muhalif tarafta bulunan ve geçtiğimiz günlerde 10 Ülkü Ocağı eski Başkanı’nın yaptıkları, ‘tarihi, siyasi ve ahlaki’ gerekçelerle ‘hayır’ diyeceğiz açıklamasına imzayla destek veren Dervişoğlu kritik açıklamalar yaptı.  

Dervişoğlu ayrıca, Ülkücülerin ‘evet’ oyu vereceğini savunan gazeteci Cem Küçük ile de tartıştı.

YÜZDE 75’İN ÜZERİNDE ‘HAYIR’ OYU BEKLİYORUM
Dervişoğlu, “Bugüne kadar görev yapmış Ülkü Ocakları Genel Başkanlarımız, görevde olan Ülkü Ocakları Genel Başkanımız haricinde bir araya gelerek, bu olağanüstü koşullarda söz konusu olan Anayasa değişikliklerine sıcak bakmadıklarını ve 'hayır' diyeceklerini açıklamışlardır. Öncelikle bu bir tespittir. Burada kullanılan üsluba da son derece özen gösterilmiştir. Bir uyarıdan ziyade milletvekillerimize bir tavsiyede bulunulmuştur. MHP'nin 39 milletvekili vardır. Bu 39 vekilin görülen ve anlaşılan odur ki 23 tanesi Anayasa değişikliğinin lehinde oy kullanmış, 17 milletvekili arkadaşımız da Anayasa teklifine sıcak bakmadıkları için ya boş oy kullanmışlar ya da 'hayır' oyu kullanmak suretiyle iradelerini belli etmişlerdir. TBMM'deki milletvekilleri sayın Genel Başkanımız tarafından bizzat belirlenerek seçilmiş, aday gösterilmiş kişilerdir. MHP'nin parlamento grubu, bizzat sayın Devlet Bahçeli tarafından belirlenip aday gösterilmiş milletvekillerinden müteşekkil yüzde 50'ye yakın fire veriyorsa, bizim kamuoyuna yaptığımız çağrının millet nezdinde daha büyük bir karşılık bulacağı kanaatini taşıyorum. Yüzde 75'lerin çok üzerinde de bir 'hayır' oyu bekliyorum” dedi.

TÜRK TİPİ ARŞİMET PRENSİBİNDEN DE BAHSEDEBİLİRİZ!
Dervişoğlu konuşmasına devam ederken, “Türk tipi bir başkanlık dedik. Adını cumhurbaşkanlığı sistemi koyduk. Dünyada karşılığı yok... Dünyada bunun diktatörlüğe gittiğini görüyoruz. Ama yok efendim biz kılıfına uydurmak için kelimelerle oynadık diyorsak, endişem odur ki bugün Türk tipi başkanlıktan yarın Türk tipi Arşimet Prensibinden, İzafiyet Teorisinden de bahsedebiliriz.  Bana göre demokrasi bir penceredir, açık bıraktığınızda üzerinize kar gelebilir, yağmur gelebilir ama kapatırsanız havasız kalırsınız. Bu anayasa değişikliğini demokrasiyi kapatıp, alanları daraltacak ve tüm yetkileri bir kişiye verecek bir değişiklik olarak görüyorum ve sonuna kadar, hukuk içinde mücadele edeceğimizi söylüyorum” diye konuştu.

ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE TAVIM!
Bunun üzerine söz alan Cem Küçük, “Bir kere ilk 4 maddedeki Atatürk Milliyetçiliğine tavım… Bunun adı Türk milliyetçiliğidir. Bunu Kenan Evren uydurdu. Kenan Evren başta ülkücüleri işkenceden geçiren bir katildir. Onun yaptığı işlerin hiçbir geçerliliği yoktur. Millet daha sonra ilk seçimde de Özal’ı seçmiştir. Müsavat Bey ‘ülkücülerin yüzde 75’i bu değişikliğe oy vermeyecek’ dedi.  Ne güzel… İçim rahatladı. Demek ki 9 Nisan’daki referandumda millet oy vermeyecek, milli irade teeccüs edecekse başımızın üstünde yeri var. Aynı şekilde yüzde 55-60 çıkarsa da başımızın üstünde yeri olduğunu kabul etmek lazım.  Türkiye’de sol Kemalistlerden etkilenen ki, bu ülkücülere faşist katil lafını Kemalistler yerleştirdi. İç Anadolu’da bence çoğu milliyetçi, ülkücü bu değişikliğe ‘evet’ diyecek ama şehirdekiler Kemalistlerden etkilenerek ‘hayır’ diyebilir. Saygı duyarız. Ne diyelim? Kendilerine katil diyen adamları baş üstünde tutuyorlar” dedi.

İŞTE O ANLAR 



BIRAKIN ÜLKÜCÜLERİ KENDİ NAMUSUNU SAVUNSUN!
Bunun üzerine Dervişoğlu, “Bırakın ülkücüler kendi namusunu kendi savunsun. Bizi aşağılıyorsunuz. ‘Bize hayvandan da aşağı’ dediler. Diyenler AKP’liydi. Genel başkanımıza en ağır hakaretleri yapanların hepsi AKP’liydi. Bizi ne solcu Kemalistler, ne komünistler, ne sosyalistlerin hiçbir etkileyemez. Sizin gözünüzde ülkücüler kolay kandırılabilir siyasi figür…” cevabını verdi.

BU YETKİLERİ ATATÜRK’E VERSENİZ KARŞI ÇIKARIM!
Küçük ise, “Yahu beyefendi, ülkücüler ‘evet’ diyor. Anadolu’da ‘evet’ diyecekler. Görürsünüz… Özür dileyecek misiniz sonra? Yüzde 60 evet çıkarsa ne diyeceksiniz? Rahşan Ecevit size ‘faşist katil’ dedi. Niye koalisyon yaptınız? Niye itiraz etmediniz?” dedi. Dervişoğlu da, “Tayyip Erdoğan da hayvandan aşağısınız, hayvansızın dedi. İkisine de itiraz ettik” açıklamasını yapınca bu kez Küçük, “İyi yapmışsınız” diye konuştu. Son olarak Dervişoğlu, “Ben devletten, milletten yanayım. Atatürkçüyüm. Bu yetkileri Atatürk’e verseniz ona karşı çıkarım. Ne anlatıyorsunuz siz?” ifadelerini kullandı.