GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Şubat 2017 Cuma 11:29

Purçu’dan 181 binlik iddiaya faturalı yanıt: Haberleşme giderleri ne kadar?

İzmir Milletvekili Özcan Purçu, haberleşme giderleriyle ilgili yapılan haberler için sert bir eleştiri getirdi. Purçu, meclisten aldığı 1 yıllık faturaların dokümanını paylaştı ve “O kanallara söylüyorum; sıkıyorsa bu faturayı yayınlayın!” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) haberleşme giderlerinin başlattığı tartışma devam ediyor.

İlk olarak Divan Katip Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in 1 milyon 200 bin liralık faturasının basına yansıması fitili ateşlerken ardından diğer üyelerin de giderleri kamuoyuyla paylaşıldı.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Özcan Purçu da, gelişmelerden sonra, “Bu faturalara ofisin tüm haberleşme gideri, internet, telefon, faks, mektup hepsi dahil... Sadece telefon faturası değil. Mesajlar da çok tutuyor. Görev sürem 2 seneye yakın olacak bana da onda biri kadar bir fatura geldi. 2 vekil maaşını 30 bin kadar geçtim. Davet için mektup gönderiyorlar biz de karşı cevap yazıyoruz. Ondan oluyor. Biz ona dikkat ediyoruz” açıklamasını yapmıştı.

HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Bu açıklamanın ardından Purçu’nun giderlerinin faturası basına yansıdı. CHP İzmir Milletvekili verilen rakamlara sert tepki gösterdi.

TBMM’den aldığı bir yıllık telefon faturalarının dökümünü paylaşan Purçu, haberleri yapanlara “Şimdi sıkıyorsa bu listeyi yayınlayın!” sözleriyle çıkıştı!

KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR
Purçu, “Bazı kanallarda ‘Özcan Purçu’nun cep telefonu faturası 181 bin’ diyorlar. TBMM’den aldığım bir yıllık fatura dökümü ortada. 1 yıllık gelen fatura 2 bin 418 lira…  2 günden beri bu haberi yapan kanallara ulaşmaya çalışıyorum, genel müdürler konuşmuyor. ‘Yalan haber yapıyorsunuz, bakın benim faturam bu kadar’ diyorum. Kimse beni dinlemiyor. Yazıyor sadece. Beni karalamak istiyorlar.  Benim arkamda bir oy kitlesi var, potansiyel var, beni rencide etmeye çalışıyorlar. Küçük düşürmeye çalışıyorlar” dedi.

SIKIYORSA BU FATURAYI YAYINLASINLAR!
Purçu, “O kanallara söylüyorum; sıkıyorsa bu faturayı yayınlayın! Haberci olmak öyle kolay değildir. Dürüstlük ister, namus işidir. Vatanı, milleti sadece askere, polise emanet etmiyoruz. Basına, gazeteciye de emanet ediyoruz. Gazeteci düzgün haber verirse o ülke kalkınır. Gazeteci yalan haber yaparsa ülkeyi kutuplaştırır, böyle insanları birbirine düşürür. Bizim dürüst gazetecilere ihtiyacımız var” diye konuştu.

AKP’Lİ ARKADAŞLARI DA YAYINLASINLAR BAKALIM!
Purçu, “Ben ‘onda biri’ dedim, ama 6 danışmanımızla beraber tüm giderlerimizi yaparsan bu hesap çıkar. Şimdi bu kanallar bu toplam gideri telefon faturası olarak gösteriyorlar. Öyle hesap yaparlarsa 2 yıla yakın sürede mecliste ve divandaki AKP’li arkadaşları da yayınlasınlar bakalım. Toplam bir kıyas yaptıklarında ben çok aşağıda kalırım. O programlarda bir de, ‘Bunlar nasıl bu kadar konuşma yapıyor?’ diyorlar. ‘Telefon faturaları bu kadar, ne yapıyor bunlar?’ diye saçma şeyler söylüyorlar. Toplam üzerinden gidildiğinde hepsinde büyük sıkıntılar var. Beni o toplama alıp, ‘Özcan Purçu’nun telefon faturası’ diyorlar. Ofis gideri deseler bir şey demeyeceğim. Bende herkesin içinde olduğu liste de var. Şimdi ak troller sosyal medyada başladı; ‘Özcancell, fantezicell’ demeye… Toplam üzerinden gidersek onların da ayağı çukurda” ifadelerini kullandı.