GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Ocak 2024 Pazartesi 22:11

Protokoller iptal... Torbalı, Büyükşehir'e başkaldırdı!

Torbalı Belediye Meclisi, daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediye arasında imzalanan iki protokolün iptali için karar aldı. Bu kapsamda Kent Meydanı'nın yapımı sürecinde büyükşehire devredilen mülkler ile yine büyükşehire devredilen Pancar'daki Göztepe arazisinin protokolleri Torbalı Belediyesi cephesinden iptal edildi.

EGEDESONSÖZ- Torbalı Belediye meclisi bugün olağanüstü gündem ile toplandı. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin başkanlığında toplanan Torbalı Belediye meclisinin toplantısına, daha önce Torbalı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolünün iptali yönünde alınan karar damga vurdu.

BU İLÇENİN KARIŞ TOPRAĞINI PEŞKEŞ ÇEKMEM
Torbalı Belediyesi, altı iki kat otopark olan, ilçenin mega projesi, İsmail Uygur Kent Meydanı’nın yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yarım kalan hizmet binasını ve Pancar’da daha önce Göztepe’ye tahsisi gündemde olan arazilerin tapusunu vermişti. Aradan geçen süre içerisinde protokol şartlarını yerine getirmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bu taşınmazların devrini isteyeceğini mecliste dile getiren Başkan Tekin, “Bu ilçenin bir karış toprağını bile kimseye peşkeş çekmem. Bir protokol yaptık, her iki tarafın da yararına olan ancak maalesef bu protokolün hükümleri yerine getirilmedi” dedi.

Tekin’e Cumhur İttifakı grubundan da tam destek geldi.

Diğer yandan meydan projesinin tamamlanmasını içeren borçlanmayla ilgili meclise gelen önerge de oybirliğiyle geçti.

Alınan kararların ardından meclis üyeleri birlik pozu verdi.