GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Aralık 2023 Salı 09:02

Prof. Dr. Görür o fay hattını işaret etti

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde son günlerde deprem hareketliliği yaşanıyor. 4,3'lük depremin ardından 4,1 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi. Öte yandan Erzincan Merkez'de de saat 23.28'de 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gümüşhane'deki depremlere ilişkin Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı geldi. Görür, deprem beklenen Yedisu Fayı'na dikkat çekerek "Belirli ölçüde stres yükleyebilir" dedi.

Haftanın ilk gününe depremle başlayan Gümüşhane, bir kez daha sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.23'te merkez üssü Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde dün saat 01.15'te 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremler, Bayburt ve Trabzon'dan da hissedildi. 

Görür: Yedisu Fayına stres yükleyebilir
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gümüşhane'de yaşanan art arda depremlerle ilgili uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama paylaşan Görür,  Erzincan - Bingöl arasında deprem beklenen Yedisu Fayı'na dikkat çekti. Görür şunları söyledi:

"Arkadaşlarım Gümüşhane’de olan depremleri merak ediyorlar. Biri dün gece öbürü bu akşam oldu. Dün olanı Yeşilyurt-Kelkit’te (4,3), bu akşamki ise Cemalli-Kelkit’te oldu (4,0). Her iki deprem de Kuzey Anadolu Fayından Yeşilyurt - Olur arasında uzanan Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Depremler küçük ama Erzincan - Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir, sevgiyle." (Ekonomim)