GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ekim 2022 Salı 14:08

Prof. Dr. Ercan 'deprem fırtınası' dedi: Alarm durumu yok!

Kuşadası Körfezi’nde gece saatlerinden itibaren başlayan ve 4,2’lik depremle devam eden sarsıntılara ilişkin olarak açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, “Burada bir deprem fırtınası var. Ancak alarm durumu yok” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Öğle saatlerinden itibaren başlayarak küçük sarsıntılarla başlayan ve 13.27’de 4,2’lik depremle devam eden sarsıntılara ilişkin olarak Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan değerlendirmelerde bulundu.

Depremin Efes kırığında meydana geldiğini kaydeden Prof. Dr. Ercan, “Bu kırık geçmişte 7,2'ye dek depremler üretmiştir. Burada yoğun bir biçimde deprem fırtınası var. Deprem fırtınasının yönü doğu-batı… Doğu-batı doğrultusunda gerginlik boşalması var. Burası daha büyük bir deprem üretir mi üzerine bir şey söyleme olasılığım yok. Bu deprem fırtınasını yakından izleyeceğiz. Öncü depremler anlamına gelir bu… Birikim kırık boyunca oluşuyor. 15 kilometrelik hat boyunca boşalma var. Bu sürecektir.  Deprem sığda gerçekleşiyor ve derinlikleri ortalama 4 ila 5,9 arasında derinlikte boşalma oluyor. Büyük bir deprem olabilir mi? Hiçbir şey olmaz demek doğru olmadığı gibi, çok büyük bir deprem olabilir demek de doğru olmaz. Bir alarm durumu söz konusu değil. Ama olursa, en olası yer Ortaklar-Germencik'tir” dedi.