GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
20 Ocak 2016 Çarşamba 11:39

Polisten kaçan otomobil denize uçtu!

Aydın'ın Didim İlçesi'nde polis, mülteci taşıyan taksiler için denetim noktası oluşturdu. Kontrol noktasına yaklaşan ve durmayıp hızla uzaklaşan bir otomobil, yaklaşık iki kilometre sonra denize uçarken, araçta bulunan iki kişi farklı bir noktadan karaya çıkarak kayıplara karıştı.

Polis, mülteci taşıdığı belirtilen 8 taksi sürücüsüne toplam 1748 lira idari para cezası uyguladı.

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gece taksilerle Fener Koyu'na mülteci taşındığı bilgisini aldı. Harekete geçen ekipler, saat 00.15'te Hisar Mahallesi Fener Caddesi'nde kontrol noktası oluşturdu. Bu sırada içinde göçmen kaçaklığı yaptığı öne sürülen iki kişinin bulunduğu 48 YD 044 plakalı otomobil, uygulama noktasında durmayıp, hızla geçti. Polis, otomobilin peşine düştü. Araç, Fener Koyu'ndan denize düştü. Otomobildeki kişiler ise yüzerek başka bir noktadan kıyıya çıkıp, kayıplara karıştı. Çekici yardımıyla otomobil denizden çıkarılırken, kaçan iki kişinin isimlerinin belirlenip yakalanması için çalışma başlatıldı. 

Öte yandan polis, uygulama noktasında durdurduğu 8 taksi sürücüsüne mülteci taşıdığı gerekçesiyle toplam 1748 lira para cezası kesti. Taksilerin bıraktığı bir grup mültecinin de karada ve denize açıldıkları bölgede yakalandığı öğrenildii. (dha)