GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
9 Eylül 2024 Pazartesi 11:53

Polatlı’dan İzmir’e şehitlere vefa turu!

Profesyonel bisikletçi Orhan Kotluk, 2005’ten bu yana  yaptığı gibi Ankara’nın Polatlı ilçesinden aldığı Türk Bayrağını 520 kilometre pedal basarak İzmir’e getirdi. Kotluk, bayrağı CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Mert Korkmaz’a teslim etti.

EGEDESONSÖZ  - Ankaralı profesyonel bisiklet sporcusu Orhan Kotluk, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümüne, “Şehitlere Vefa Bisiklet Turu” kapsamında 520 kilometre pedal basıp İzmir’e bayrak getirerek kutladı. Ankara’nın Polatlı ilçesinden yola çıkan ve turu Basmane’de tamamlayan Orhan Kotluk, ay yıldızlı bayrağı Basmane Altınpark’ta CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Mert Korkmaz’a teslim etti.

Altı gün süren yolculuğun sonunda İzmir’e ulaşan Orhan Kotluk, kendisine bu yolculukta destek veren herkese ve CHP Konak Gençlik Kolları’na teşekkür etti. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’dan aldığı bayrağı, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’e getirmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Kotluk, “2005 yılından beri bu turu gerçekleştiriyorum. Her defasında daha çok heyecanlanıyorum. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş günü kutlu olsun” dedi.