GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ekim 2023 Salı 13:53

Polat’tan telefon görüşmesi açıklaması: Özel ‘delegelere baskı yapmayın’ dedi!

CHP’de gerçekleştirilecek kurultay öncesinde parti kulislerine Genel Başkan Adayı Özgür Özel ile telefonda küfürleştiği ve kavga ettiği yansıyan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’tan açıklama geldi. Polat, “Biz Özgür Özel ile telefonda görüştük. Ama küfürleşme olmadı. Bana ‘delegelere baskı yapmayın’ dedi. Ben de öyle bir şeyin olmadığını söyledim” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Kurultay öncesi parti kulisleri CHP Genel Başkan Adayı ve TBMM Grup Başkanı Özgür Özel ile İzmir Milletvekili Mahir Polat arasında yaşanan gerilimi konuşurken açıklama geldi. Telefonda Özel ile küfürleştiği ve sert tartışma yaşadığı iddia edilen Polat böyle bir durumun yaşanmadığını söyledi.

Egedesonsöz’e konuşan Polat, “Genel başkan adayı olmuş ve aynı zamanda TBMM Grup Başkanlığı’mızı yapan bir kişiyle benim bırakın küfürleşmeyi tartışmam mümkün değildir. Böyle bir diyalog yaşanmadı” dedi.

Polat, Özgür Özel’in kendisini telefonla aradığını ve aralarında bir görüşme yaşandığını da ifade ederken, “Kendisi kurultay delegelerini aramış. Aradığı isimler arasında Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın da var. İkisi kendi aralarında konuşmuşlar. O konuşmada Çapın, ‘Mahir Polat bana baskı yapıyor, bu durumdan rahtsızım’ demiş. Bunun üzerine Özgür Özel beni arayarak ‘delegelere neden baskı yapıyorsunuz, baskı yapmayı bırakın’ dedi. Ben de kendisine böyle bir şeyin olmadığını ifade ettim. Durum bundan ibarettir” ifadelerini kullandı.