GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Haziran 2023 Cuma 09:06

Planlara vatandaşlardan itiraz gelmişti... Tamamına ret!

Karabağlar Belediyesi tarafından askıya çıkarılan Peker, Abdi İpekçi ve İhsan Alyanak mahallelerini kapsayan imar planlarına 29 hak sahibi tarafından yapılan itiraz reddedildi.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi tarafından hazırlatılarak onaylatılan ve ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de geçirilen Peker,  Abdi İpekçi ve İhsan Alyanak mahallelerini kapsayan imar planları geçtiğimiz aylarda askıya çıkarılmıştı.

3’üncü etap olarak belirlenen bölgenin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine hak sahiplerinden itiraz gelmişti. Karabağlar Belediyesi’ne başvuran 29 vatandaş planlarda değişikliğe gidilmesini talep etmişti.

İmar Komisyonu hak sahiplerinin itirazlarını değerlendirerek karara bağladı. Yapılan bütün itirazlar Komisyon tarafından geri çevrilerek ret edildi. İtirazlar oybirliği ile reddedilerek planlarda değişikliğe gidilmedi.

Komisyon’un raporları, Karabağlar Belediyesi Meclis Toplantısı Temmuz ayı ilk birleşiminde meclis üyelerine sunulacak. Komisyon kararlarının Meclis’ten de geçmesi bekleniyor.

ÖNCEKİ PLAN YARGIDAN DÖNMÜŞTÜ
Bölgeye dair daha önce yapılan imar planı değişikliği yargıdan dönmüştü. TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından açılan davada mahkeme imar planlarını, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına aykırına ayrıcalıklı imar hakkı tanıdığı, nüfus, yapı ve trafik yoğunluğunu artırdığı gerekçesiyle iptal etmişti.