GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mart 2016 Çarşamba 18:18

Piriştina’dan önerge sitemi, AK Parti’ye stat için destek çağrısı!

Buca Belediye Meclisi oturumunda konuşan Başkan Piriştina, aynı soruların tekrar tekrar sorulmasına sitem ederken, AK Parti’ye Buca Arena ve Çevik 1 Meydanı’nın mülkiyet sorununun çözülmesi için destek çağrısı yaptı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi Mart ayı ilk oturumu Başkan Levent Piriştina idaresinde gerçekleşti.

- PİRİŞTİNA’DAN BUCA STADI AÇIKLAMASI: ‘YIKIM KARARI’NI ANLATTI!..

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Meclisin dilek ve temenniler bölümünde AK Partili Meclis Üyeleri Paşa Çelebi, Adnan Öztekin, Çeliker Gökçin ve Sezgin Tiryakioğlu soru önergeleri verdi. Önergelerin sunumu sonrası Başkan Levent Piriştina’dan sitem geldi.

ÖNERGE SİTEMİ

Başkan Piriştina cevap verilen önergelerin defalarca yeniden gündeme getirilmesini eleştirdi. Piriştina, “Bu önergeleri vermek bu meclis çatısı altında herkesin en doğal hakkıdır. Mecliste sorduğunuz soruları 2 yıldır takip ediyorum. Sorduğunuz soruların cevabını 7-8 defa farklı mecralarda cevap vermemize rağmen mecliste sorma ihtiyacı duyuyorsunuz, haklı olarak bir şey demiyoruz. Fakat bu soruların cevabı KİK’te çıkıyor, ihalede çıkıyor, İhale sonuçlarında kimin kaç paraya aldığı çıkıyor. Faaliyet raporlarında çıkıyor. Kim aldı, kaç paraya aldı, kaç günde bittiği yazıyor. O yetmiyor denetim komisyonu geliyor tek tek soruyor ve anlatılıyor. Müfettişler geliyor, müfettişlere anlatılıyor. Sonra siz bir de soru önergesi veriyorsunuz. Sorun yine de ama bunları o kadar çok mecrada anlatıyoruz ki. Burada size sormayın demem anlamına gelmesin. Yanlış anlamayın ama, faaliyet raporlarında bire bir yazdığımız şeyler bunlar. Gizlediğimiz, sakladığımız şeyler değil bunlar. Bilgilendirme anlamında geciktirilebilecek şeyler değil bunlar. Müfettişlere, belediye sitesine, faaliyet raporlarına, web sitemize zaten yazıyoruz. Yanlış anlamayın sadece meraktan soruyorum. Sorularınızın cevabı o kadar çok yerde varken, neden kürsüde tekrar sorulur merak ediyorum” dedi.     

SORDUĞUMUZ SORULARA CEVAP ALAMIYORUZ.

AK Partili Adnan Öztekin ise, “Biz sorduğumuz sorulara cevap bile alamıyoruz. Ben Özgecan Aslan Sığınma Merkezi’nin hala doğrudan temin edilip kim tarafından yapılıp edildiğini hiçbir yerde görmedim. Ama ben sormaktan vazgeçtim. İki kere sordum cevabını alamadım. Siz hala Özgecan Sığınma Merkezi’nin kim tarafından yapıldığını, ne kadara yapıldığını ben hala bilmiyorum. Ama eve gidince internet sitesine gireceğim. Faaliyet raporuna ve denetim komisyonu raporuna da bakacağım. Acaba var mı diye… Özgecan Sığınma Merkezi’nin kim yaptı, nasıl yaptı hala muamma. İnşallah öğreneceğiz” dedi. Piriştina ise, “Ben zaten herhangi bir sorun üzerine yorumu mu yapmadım. Sadece 23 aydır takip ettiğim bizim kamuoyuyla paylaştığımız şeyleri tekrar sormanıza dikkat çekmek istedim” diye cevap verdi.

NEDEN KAPATIYORSUNUZ?

Mecliste ayrıca AK Partili Çeliker Gökçin, Geçici Kadın Sığınma Evi’ni gündeme getirdi. Gökçin, “Var olan sığınma merkezini neden tadilata sokup kapatıyorsunuz? Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan’ın ölüm yıl dönümünde anma programı düzenliyorsunuz. Merka ediyorum, bu çelişkiden Buca Kent Konseyi Başkanımızın ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Buca Şube Başkanı’nın haberi var mı? Bir an önce yenisinin yapılması için başlanılması gerektiğini söylüyorum. Yenisini yapmadan, neden kapatıyoruz? Yenisini yapalım öyle kapatalım” ifadelerini kullandı.

PİRİŞTİNA'DAN CEVAP

Piriştina, Öztekin’e şu sözlerle yanıt verdi: Biz kadına şiddete karşı somut adımlar attık. Atmaya da devam ediyoruz. Ama bölgesel değişikliklerle, alan nüfus artışları, bölgenin farklı planları Tınaztepe’de olduğu gibi, zamanında Kadın Sığınma Evi olarak inşa edilmiş. Daha sonra Tınaztepe Kampüsü’nün girmesi, rektörlüğün girmesi, TOKİ’nin öğrenci konutları, öğrencilere yönelik yatırımlarla bölge üniversite bölgesi haline gelmiş. Bizde o çevreye uygun bir yatırımla eşi benzeri olmayacağına inandığımız bir proje olan Gençlik Merkezi olarak değiştiriyoruz. Çünkü o bölgenin buna daha çok ihtiyacı olduğunu gördük. Ama bu arada yasal olarak bir zorunluluk olan kadın sığınma evi ile ilgili olarak da tam olarak yerini söyleyemesem de çalışmalarımız devam ediyor. Umuyorum orayı da belediyemize kazandıracağız. Bizim kadın sığınma evindeki sığınan kişi sayısı ortalama 12-13 kişi civarında… Biz bunun bir şekilde sıkıntı olmadan Büyükşehir ile beraber ortalamanın üzerinde halledebileceğimizi düşündüğümüz için yenisini yapmadan kapattık…


STAT VE MEYDAN ÇAĞRISI

Oturumda Başkan Piriştina’da AK Parti’ye bir de destek çağrısı geldi. Yeni Buca Stadı'ndaki yıkım krizi gündeme gelince önemli bir açıklama yapan Piriştina’ya AK Partili meclis üyeleri stadın yıkılmasına engel olabileceğini ve plan tadilatıyla sorunun çözülebileceğini söyledi.

Başkan Piriştina ise, “ Bizde Danıştay’ın kararı üzerine karar olmaz. Anayasa Mahkemesi, Danıştay bunlar bir karar verdi mi üstü yoktur, bizim algılayışımızda… Bizde bu kararı alıp Bucaspor’a götürüyoruz. Olan bu. Biz her konuda destek vermeye çalışıyoruz. Asla ve asla kendi stadımızı yıkmak gibi bir şey yok. Danıştay böyle bir şey emretmiş. Bizi yasal olarak Danıştay kararına rağmen yapabileceğimiz bir şey varsa hay hay…“ diye konuştu.

CHP’li Meclsi Üyesi Murat Işık’ın Buca Stadı ile ilgili tüm sorunların mülkiyet sorunundan dolayı olduğunu ve mülkiyet sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti. Işık’ın konuşması üzerine Başkan Piriştina Buca Arena ve Çevik 1 Meydanı’nın mülkiyet sorunu için AK Partililer’den destek isteyen Piriştina “Gençlik ve Spor Bakanlığı’na beraber gidelim ve sorunu çözelim. Destek verirseniz mutlu oluruz. Buca’nın da sorununu çözmüş oluruz” dedi.