GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Mayıs 2016 Perşembe 08:24

Pınarbaşı’nda 19 Mayıs’a özel açılış

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ile yenilenen Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı ile Bornova Belediyesi'nin Atatürk heykeli açılışı binlerce vatandaşın katılımı ile yapıldı.

Bornova’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nda anlamlı bir açılış gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ile yenilenen Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı ile Bornova Belediyesi'nin Atatürk heykeli açılışı binlerce vatandaşın katılımı ile yapıldı.

Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP PM Üyesi Özkan Yıldız, CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da katıldı. Açılış öncesi Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı önünden Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Binlerce Bornovalı ellerinde Türk Bayrakları yürüyüşe katıldı.

Teröre lanet
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediyesi’nin Atatürk Heykeli ile süslediği bu meydanın açılışının daha coşkulu yapmayı arzu ettiklerini belirtti. Başkan Kocaoğlu birlik ve beraberlik mesajlar verdi.

- BAŞKAN'DAN 19 MAYIS'TA 'BİRLİK' MESAJLARI!

Pınarbaşı Meydanı yenilendi
2 Bin 500 metrekarelik meydanı yeni bir görünüme kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil doku ve aydınlatmayı da güçlendirdi. Meydan tören, toplanma, dinlenme odak özellikleri ve yeni tasarımıyla kente yeniden kazandırıldı. Düzenleme kapsamında genişletme çalışması yapılarak, Bornova Belediyesi'nce yenilenen mevcut Atatürk büstüyle birlikte, meydanın daha işlevsel bir tören alanı olma özelliği kazanması sağlandı.

Oturma grupları ve çevre düzenlemesi yeniden tasarlandı. Ayrıca oluşturulan otopark cepleri, kısa süreli parklanma ihtiyacına yanıt vererek çevredeki esnafa hizmet eder hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi, toplam 2 bin 500 metrekarelik alanda mevcut ağaçlara ilave olarak manolya ve süs armudu türlerinden oluşan 8 adet ağaç ile parlak kartopu, bodur pittosporum ve sardunya türlerinden oluşan 439 adet çalı dikimi yaptı ve zemine çim serdi. Meydan algısının geceleri daha güçlü olması için de ağaç altları aydınlatılarak estetik bir görünüm sağlandı.