GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
14 Temmuz 2023 Cuma 10:53

Petkim’in eski CEO’sundan 'Alsancak' çağrısı: Kruvaziyer limanı olmalı!

PETKİM’in eski CEO’su Kenan Yavuz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Alsancak Limanı ile ilgili kurvaziyer ve yat limanı olmalı çağrısında bulundu.

EGEDESONSÖZ – Yakın zamanda özelleştirme görüşmeleri ile ilgili tekrardan kent gündemine giren Alsancak Limanı ile ilgili dikkat çeken bir öneri geldi.

Petkim’de bir dönem CEO’luk görevinde bulunan iş insanı Kenan Yavuz, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile Alsancak Limanı’nın sadece kruvaziyerler ve yat limanlarına açılmasını istedi.

İzmir’in kruvaziyer turizminin istenilen performansa kavuşmamasının en büyük nedeninin demir yığınları ve demirleri taşıyan tırlar ile dolu olan Alsancak Limanı olduğunu ifade eden Yavuz Avrupa’dan örnekler verdi.

Yavuz’un paylaşımı şu şekilde:

Sayın Başkan; Alsancak Limanı, başkanı olduğunuz şehrin, Avrupa’nın en güzel şehri olmasının önündeki en büyük engeldir. İzmir’in kalbi demir yığınları ve demirleri taşıyan tırlar ile dolu. 20 yıl önce başlayan Kruvaziyer turizminin istenilen performansa kavuşmamasının en büyük nedeni de, Alsancak Limanının mevcut yapısıdır.

Kruvaziyer kullanan turistler, o eşsiz körfeze girip, limana yanaştıklarında, ilk gördükleri manzara konteynır yığınları oluyor ve Alsancak görünmüyor bile…

Siz, kruvaziyer ile seyahat etseniz, gittiğiniz şehirde ilk görmek istediğiniz manzara demir yığınları mı olurdu? Aliağa körfezinde birçok konteyner limanı hizmet veriyor zaten, bu nedenle özelleştirilmeye karşı çıkmak yerine İzmir’i; Barcelona ile, Nice ile, Monte Carlo ile yarıştıracak açılımlara odaklanmalısınız.

1-Liman, kruvaziyer ve yat limanı olmalıdır.

2- Kıyıda bulunan depolar, ambarlar, köprülü kavşaklar kaldırılmalı ve onların yerine nitelikli turisti şehre bağlayacak tesisler ile donatılmalı ve kordon ile buluşturulmalıdır.


3-İBB, 20 yıldan bu yana devam eden statükocu yaklaşımdan vazgeçerek, kendisine yeni bir misyon tanımlamalıdır.

Sayın Başkan; mutlaka görmüşsünüzdür! ama, size bir kez daha Avrupa’nın Akdeniz kıyısındaki şehirlerini gezmenizi tavsiye ediyorum. Fransa, İtalya ve İspanya şehirleri ile rekabet etmesi gereken ülkemizin incisi güzel İzmirimizi gecekondular ile çepeçevre yapısından ve Alsancak Limanının devasa demir yığınlarından kurtarmaya odaklanmalısınız.

Koskoca İzmir İş Dünyası ve İBB, Alsancak Limanının özelleştirmesine karşı çıkmak yerine; birleşip ihaleye girsinler, ellerini taşın altına koysunlar ve Limanı, İzmir’i geleceğe taşıyacak bir yapıya kavuştursunlar.

İddiasız, geleceğini tanımlayamamış bir İzmir hepimizi üzüyor!!!

Sayın başkan; havaalanına indiğinizde sizi, üçüncü Dünya manzaraları arasından geçmeden kordona ulaştıracak bir yolunuz var mı acaba?