GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Haziran 2022 Cuma 11:59

Perinçek'ten İzmir vurgusu: Umut veriyor!

İzmir'de basın mensupları ile bir araya gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de mevcut durumda karamsarlık olduğunu belirten Perinçek, bu karamsarlığa katılmadıklarını belirtirken, Türkiye'nin önünde büyük bir umut olduğu vurguladı ve "İzmir insana umut veriyor, aydınlık veriyor" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bir dizi etkinlikler için İzmir'e gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün gerçekleştirilen 'Üretim Devrimi Kurultayı'nın ardından bugün de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve sonrasında ise soruları yanıtlayan Perinçek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE BÜYÜK BİR ÇÖZÜMÜN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ
Sorular öncesi açıklamalarda bulunan Perinçek, İzmir'in insanlara umut verdiğini vurgularken, "İzmir'e geldiğimizde geleneksel basın buluşmalarımız var... Geçmişte uzun süre gelemediğimiz için bu ara açılmıştı. İzmir insana umut veriyor, aydınlık veriyor. Türkiye büyük bir kararın eşiğinde. Toplumda genellikle yaşadığımız koşullar dolayısıyla sebze meyve fiyatlarından dolayı kararsızlıklar var. Ancak daha derinden baktığımızda, geçmişimizi iyi incelediğimiz zaman, Türkiye'nin önünde büyük bir çözümün olduğunu görüyoruz. Türkiye halkı da devleti de Atlantik sisteminin sınırlarını zorladı ve dışına çıktı. Bu çok önemli bir olay.  Anketlerde kararsız denilen ancak 'hiçbiri' diyen bir kesim var. Yani bu yüzde 34'lük bir kısma tekabül ediyor. Ne Cumhur İttifakı'nın ne Millet İttifakı'nın bu sorunu çözemeyeceğini söylüyor. Millet İttifakı bu Atlantik Sistemi'nin dibinde olan güçler. Öte yandan Cumhur ittifakı ise sistemden ayaklarını kurtaramayan, bir yandan sistem ile karşı karşıya gelen ancak yine de sistemi zorlayan etkenleri var. Toplumda yüzde 34'lük kısımların sistem partilerine rest çekmesi çok önemli. Türkiye buna mecbur. Türkiye'nin bu Atlantik Sitemi borç batağına itti ülkemizi. Türkiye'nin son dönemlerde olduğu ruh halini paylaşmıyoruz. Türkiye Atatürk'ten sonraki en umutlu dönemine girmiştir. Bu dönem de kendi hükümetini getirecektir" dedi.

Açıklamaları sonrası Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KILICI KESKİN OLSUN
Yapılması beklenen sınır ötesi operasyonu hakkında yöneltilen soruya yanıt veren Perinçek, "Mehmetçiğe mesaj bütün insanlığın mesajı. Mehmetçik yalnız Türkiye Cumhuriyeti adına fedakarlık yapmıyor, bütün insanlık adına fedakarlık. T yapıyor. Tipki 1920'lerdeki gibi. O dönemde herkes Mustafa Kemal Atatürk'ün emrindeki mehmetçiğin ne yapacağına bakıyordu. Mehmetçiğin zaferini bekliyoruz. Kılıcı keskin olsun" diye konuştu

DESTEKLEME KONUSU ANCAK BİR PROGRAM ÇERÇEVESİNDE OLUR
Vatan Partisi'nin oy oranlarında nasıl bir gelişme yaşandığı sorusuna da yanıt veren Perinçek, "Toplum Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'nı çözümsüz görmeye başladı yüzde 35 oranında. Bunlar bir süre sonra yüzde 45'lere kadar yükselecektir. Yani Türkiye'de şu an yüzde 35'lik bir sistemlere güvenmeyen kitle var. Buradan da Vatan Partisi'ne geçiş var. Örneğin Şırnak'ta İYİ Parti'den 150 kişi partimize katıldı. Dün Mardin'den telefon aldım ve bir aşiret binlerce kişi ile partimize geçiş yaptı. Vatan Partisi önümüzdeki sürecin anahtar partisi. Bugün Cumhur İttifakı içinde değiliz ancak onlar için de önemli. Türkiye'nin bağımsızlığını isteyen herkes için Vatan Partisi umuttur. Biz seçimlere bir seçenek olarak katılacağız. Destekleme konusunda da ancak bir program çerçevesinde olur. Bizim AK Parti'yi şartsız destekleme gibi bir konumuz olamaz" ifadelerini kullandı.

6'LI MASANIN GELECEĞİ YOK
6'lı masa ile ilgili de görüşlerinin sorulması üzerine konuşan Perinçek,  "6'lı masada belki 6 sayısı içinde gözükmüyor ancak bizi en çok ilgilendiren FETÖ, PKK ve ABD var. Yani aslında 9 parti var orada. O masanın 'A'sı ABD. Bu nedenle Türk milletinin masa hakkındaki değerlendirmesi neyse Vatan Partisi'nin de değerlendirmesi odur. 6'lı masanın geleceği yok. Vatan Partisi 6'lı masanın Türk milleti tarafından devrilmesine önderlik eden partidir" dedi.

RUSYA'DAN YARI FİYATINA ALIM YAPARIZ!
Türkiye'deki tarım politikaları hakkındaki düşüncelerini de ifade eden Perinçek, "Bu hükümet üretime yönelik kararlı bir siyasete giremedi. Zaten Turgut Özal'ı izledi. Özal'da dünya ekonomisi ile birleşme siyaseti Türkiye'yi batırdı. Burada da Tayyip Erdoğan iktidarının da Özal ve Çiller'den sonra ağır sorumluluğu var. Son dönemlerde Berat Albayrak ve diğer bakanlarımız bunların sürdürülemez olduğunu dile getirmişti. Bunu söylemek ile birlikte kararlı bir şekilde Vatan Partisi'nin ifade ettiği; yatırım, istihdam politikasına giremiyorlar. Vatan Partisi'nin doğru politikaları izlense, İran'dan Suriye'den çok daha uygun enerji alırız, ülkemizdeki ürünlerin fiyatları düşer. Türkiye'nin enerji güvenliğini sağlaması lazım. Bunlar için enerji temin ettiğiniz ülkelerle iyi bir ilişki kurmak lazım. Ancak bu iktidar bunu yapamıyor. Biz Vatan Partisi olarak Rusya'dan şu anki iktidarın aldığının yarı fiyatına enerji alımı yaparız. Türkiye ile Çin doğru ilişkiler kuruduğunda Türkiye'yi bir üretim üssü haline getirebiliriz. Sayın Erdoğan'ın şikayet ettiği o büyük market zincirlerini kamulaştıracağız. Tarlada 2 TL'ye alınan domatesi 4-5 TL, aylık 7-8 TL'ye satağız. Böylece Türkiye kaynaklarının belli vurguncuların elinde bulunmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu