GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Mart 2022 Pazartesi 14:26

Paylaşımları olay olmuştu... Soruşturma başlatıldı!

Menderes Belediyesi’nde çalışan Belediye- İş Sendikası’nın işyeri temsilcisi Yakup Dağcılar hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle inceleme başlatıldı. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Bir çalışanın amirleri konumunda olan kişilerle ilgili sözleri kabul edilemez. Sendika temsilcisi olması ona bu hakkı vermez. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır” dedi.

EGEDESONSÖZ- Menderes Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde “kadrolu işçi” olarak çalışan Yakup Dağcılar’ın Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Başkan Yardımcısı Mustafa Akın ile ilgili sosyal medya paylaşımları tartışmalara neden oldu.

Birkaç gündür kişisel hesaplarından açıklamalar yapan Dağcılar, belediyede yapılan çalışmalar, görüşmeler üzerinden bir takım iddialarda bulunmuştu. Aynı zamanda Menderes Belediyesi’nde örgütlü Türk-İş Sendikası’na bağlı Belediye İş Sendikası’nın işyeri resmi temsilcisi olarak da görev yapan Dağcılar hakkında inceleme başlatıldı.

Egedesonsöz’e konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Bir çalışanın amirleri konumunda olan kişilerle ilgili sözleri kabul edilemez. Belediyeler de resmi kurumlardır. Resmi kurumlarda disiplin amir yönetmelikleri açık ve nettir. Söz konusu kişi belediyede işçi kadrosunda çalışmaktadır. Sendika temsilcisi olması ona bu hakkı vermez.  Belediyede sendika üyesi olan ya da olmayan bir personelin amirlerine karşı hangi sorumluluğu varsa bu isim de aynı kurallara uymak zorundadır. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Gereği de yasal koşullar içinde kesinlikle yapılacaktır” diye konuştu.