GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ocak 2016 Çarşamba 12:26

Pasaport İskelesi'ne yeniden yeni gemi ayarı!

İzmir’in yeni gemileri için 4 ay önce bakıma alınarak yenilenen Pasaport İskelesi’nde yanaşma sorunu yaşandı. Büyükşehir ekipleri iskelede yeniden çalışma başlattı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ağustos ayında bakıma giren Pasaport İskelesi’nde yeniden düzenleme yapılıyor.

Yaklaşık 4 ay önce Körfez içi ulaşımda hizmete alınan yeni gemiler için 6 hafta düzenleme çalışması yapılan iskelede bu kez yanaşma platformunun yüksekte kalması sorun yaşandı.

KAPTAN UYARDI, YANAŞAMADI
Bugün saat 08.35 Bostanlı-Pasaport-Alsancak seferini yapan yeni vapur yanaşırken bütün yolcuların ağırlığı öne yüklenmesiyle kaptan iskeleye köprüyü indiremedi. Kaptan "Pasaport yolcularının güvenilir şekilde inmesi için Alsancak yolcuları arkaya doğru ilerleyiniz lütfen" demesine rağmen hiçbir yolcunun yerinden kalkmaması, yolcular arasında gerginliğe istenmeyen kavgalara sebep oldu. Pasaportta inemeyen yolcular Alsancak’ta tahliye edildi. Yaşanan sorunun ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, iskele için yeniden operasyon başlattı.

SEFERLER ARTTIRILDI
Yaşanan olayla ilgili bilgi veren İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan, “Bugün sabah saatlerinde böyle bir sıkıntı yaşandı. Suların  alçalması nedeniyle gemi aşağıda kalıyor. Yolcu indirmek için kapak atamıyor. Sabah seferinde vapurun çok dolu olmasının da etkisi var. Büyükşehir, iskelenin platformları için yeniden çalışma başlattı. Kısa sürede istenilen seviyeye indirilecek. Bu sürede sorunun yaşanmaması için biz seferleri arttırma kararı aldık” ifadelerini kullandı.