GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Ekim 2017 Pazar 09:02

Parti içi yarışta Pazar karnesi: Kim/ nerede seçildi?

Mahalle delege seçimlerine 4'üncü haftada devam edildi. Karşıyaka'daki seçimler nefes kesti. Bornova'da çok listeli yarışlarda ilçe kazandı. Buca'da hem muhalefet hem ilçe güldü. Gaziemir'de tek listeli seçimler gerçekleşti. Konak Kültür'de ise muhalefet hezimete uğradı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleşen mahalle delege seçimlerinde 4’üncü haftaya girildi.

İzmir’de takvim hafta içi hafif tempoda işlerken hafta sonlarındaki yoğunluk 30 Eylül Cumartesi'nin ardından 1 Ekim Pazar günü de devam etti. 

Örgütte 10 Eylül’de başlayan mahalle delege seçimlerinde şimdiye kadar çok sayıda gelişme yaşandı. İtirazlar, şikayetler, disiplin talepleri ve sandık başındaki kavgaların meydana geldiği süreçte gözler yine metropole çevrildi.

Karşıyaka'da nefes kesen seçimlerde Bostanlı'da ilçe destekli liste galip gelirken, Yalı'da muhalefet ipi göğüsledi. Bornova'da Atatürk'te 3, İnönü'de 2 liste çıktı. İki sandıkta da mevcut kadro hakimiyeti görüldü. Buca'da Göksu'da muhalefet, İnönü'de ilçe kazandı. Konak'ın merak edilen Kültür Mahallesi'nde ilçe fark attı, muhalefet hezimete uğradı. Alsancak'ta tek liste çıktı ve partinin sembol ismi Alaattin Yüksel delege seçildi. Gaziemir'de eski ve yeniler bir arada delede seçildi. İlçede tüm mahalleler tek listeli seçim yaşadı. 

KARŞIYAKA SEÇİMLERİ NEFES KESTİ!

4’üncü haftanın ilk mesai günü 30 Eylül Cumartesi muhaliflerin zaferlerinin yaşandığı Karşıyaka’da, Örnekköy, Yalı ve İl Başkanı Asuman Ali Güven’in bulunduğu Bostanlı mahallelerinde sandık kuruldu. Ayrıca yeterli çoğunluğun sağlanamadığı Mavişehir’de gün içinde tekrar seçim yapıldı.

GÜN BOYUNCA MERAK EDİLEN SORU YANIT BULDU: BAŞKAN GÜVEN SEÇİLDİ!

Bostanlı iki listenin yarışına sahne oldu. İlçe destekli beyaz liste ile muhaliflerden oluşan mavi listenin rekabetinde önemli bir gelişme yaşandı. İl Başkanı Asuman Ali Güven sadece beyaz listede yer aldı. Seçimi mavi listenin kazanması halinde sadece il doğal delegesi olan Başkan Güven ilçe kongresinde oy kullanamayacak olması ihtimal dahilindeydi. Fakat seçimi beyaz liste kazandı. Mavi liste 331'de kalırken beyaz liste 358 oy aldı. 

Beyaz liste; İl Başkanı Asuman Ali Güven, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın eşi Birsen Durak, Karşıyaka İlçe eski Başkanı Ali Karaege,  Adil Baykal, Berna Postacıoğlu, Ömer Yıldırım gibi isimler yer aldı. Muhalif mavi listede ise; İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, ilçede mevcut yönetime karşı en sert muhalefeti yürüten Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen, Belediye Meclis Üyesi Önder Koç, Müjdat Ünsalan, Recai Acar gibi partililer öne çıktı. 48 delegelik yarışta Büyükşehir eski Belediye Başkanı Çakmur’un iki listede, mevcut İl Başkanı Güven’in tek listede yer alması dikkat çekti.

OYUMU ATTIM VE ÇIKTIM

Egedesonsöz’e konuşan Güven, “Bu konuyla ilgilenmedim. Bostanlı mahallesinin seçimleriyle detaylı ilgilenmedim, listeye karşı bir etkim de olmadı. Çok yoğun sorunlar var. Bir mahallenin durumuyla ilgilenmem doğru olmaz.  Oyumu attım çıktım ayrıldım” dedi.

SİYASET ÜSLUPLARI VE DURUŞLARI DEMEK Kİ ONU GEREKTİRİYOR!

Mavi listenin kararına ilişkin konuşan Güven, “Beni bir listeyle yazmışlar. Onlar da onayımı almadılar açıkçası. Diğer liste de yazmamış. Beyaz liste ‘İl başkanımızdır yazmamız gerekir’ anlayışıyla yazmış. Diğer liste öyle bir durumda bulunmamış.  Kendi takdirleridir. Benim bu konularda yorum yapmam çok doğru değil.  Çoğunluk olması açısından oyumu kullandım. Dediğim gibi mavi listedeki arkadaşların kendi takdirleridir. Vardır bir bildikleri. Söyleyecek fazla bir şey yok. Kendileri bilirler. Parti anlayışları demek ki onu gerektiriyor. Siyaset üslupları ve duruşları demek ki onu gerektiriyor. Siyasette kırgınlık yok. Yola devam. Yine herkes bizim kardeşimiz, partili yol arkadaşımızdır. Beraber siyaset yapıyoruz. Bunlar yapılır. Hatalı da olabilir. Biz hoşgörülü olmak zorundayız. Burada kazanmak kaybetmek diye bir şey yok. Benim öyle bir beklentim yok. Yoksa gider kapıda beklerim oy isterim. Mavi listede en az 50 arkadaşım var. İstesem beni yazın derim. Ayıptır bunlar. Bize yakışmaz. Onlar öyle takdir etmiş herhalde. Kapıda bekleyeyim oy isteyeyim diye, beni o konuma düşürmek istediler herhalde. Bunlar hoş şeyler değil” ifadelerini kullandı.  

MAVİŞEHİR’DE ORTAK LİSTE KAYBETTİ!

Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için iptal edilen Mavişehir’de akşam saatlerinde uzlaşı fikri oluştuğu öğrenildi. Cumartesi günü çıkan turuncu ve pembe listelerden 9’ar kişi alındığı fakat konsesüsün  sabah saatlerinde bozulduğu belirtildi. Gelişmelerin ardından Mavişehir’de iki liste çıktı.

Ortak çıkarıldığı belirtilen sarı listede;  İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi, 1973-1980 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığını yürüten İhsan Alyanak'ın, Çiğli Belediyesi eski Başkanı olan oğlu Tevfik Alyanak, Serdar Yavaşoğlu, Serdar Koç, Hülya Polat, Atife, Onanç, Cevdet Tümtürk, Hülya Erbil, Solmaz Akdemir, Aydın Kızılkaya, Zülfiye Özceylan, Hüseyin Kaptan, Sibel Özenir, Ferhat Yiğit, Emre Uzar, Ali Yaramışlı, Birkan Karakaya, Nezih Eliaçık, Simla Karaer yer aldı.

Turuncu liste Salih Özçiftçi, Serdar Koç, Serdar Yavaşoğlu, Hüseyin Kaptan, Emre Uzar, Ferhat Yiğit, Simla Karaer, Veri Güray, Mert Mertadam, Gürhan Dedeköy, Hürriyet Yurtsever, Aykut Yağbasan, Sevda Baykara, Hülya Erbil, Naz Özenir, Aydın Kızılkaya, Selam Aktaş, Ayşe İnal ve Gülen Ariş isimlerinden meydana geldi. Turuncu liste 94 oy alırken ortak çıktığı belirtilen sarı liste ise 72 oyda kaldı. 

ÖRNEKKÖY’DE DE ÇİFT LİSTE REKABETİ YAŞANDI

17 delegenin seçileceği Örnekköy’de çift liste çıktı. Tayfur Çetin, Selin Günaydın, Ahmet Servenci, Gülay Can, Dilber Özak, Muharrem Uluğ, Muharrem Maden, İhsan Soydoğan, Hüseyin Atlılar, Yaşar Hanlı, Döndü Bal, Birol Çakar, Elif İnanır, Hasan Kaymak, Ufuk Kurt, Ertan Taner ve Deniz Işık’ın yer aldığı listenin karşısında İl eski Başkanvekili Barış Erel, Gülümser Uçan, Aydın Gürbuğa, Songül Zorlu, Deniz Gülveren, Arif Gezer, Mehmet Becer, Nilüfer Çardak, Teyfik Yavaş, Görkem Hüccetoğulları, Haydar Duransoy, Yeter Saygı, Elif Servenci, Ejder Kaymak, Hüseyin Maden, Firdevs Çilbil ve Mustafa Ersöz’de oluşan liste çıktı. Tayfıur Çetin'in başını çektiği liste 264 oy alırken diğer liste 146 oyda kaldı. 

YALI’DA MUHALEFET GÜLDÜ!

42 delegenin seçileceği ve Karşıyaka Belediyesi Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bulunduğu Yalı Mahallesi çift listeli bir yarışa sahne oldu. Başkan Akpınar’ın nezaket gereği her iki listeye de yazıldığı belirtildi. Muhalefetin oluşturduğu listede Meclis Üyesi İsfahan Naki, İl Disiplin Kurulu eski Başkanı Birol Soylu gibi isimler yer aldı. Sandığın kurulu olduğu alanda mavi liste lehinde pankartların bulunması krize neden oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, “İki liste de benimdir. Demokrasinin gereği budur. Benim oyum her iki listeye” dedi ve oy kullanmadan seçim alanından ayrıldı.Muhalefetin desteklediği liste 299 ilçenin desteklediği liste 294 oy aldı. 

KONAK’TA YOĞUN MESAİ

Cumartesi gününü pas geçen Konak’ta; Alsancak, Kültür, Mehmet Aliakman, Mimar Sinan ve Çankaya mahallelerinde seçim mesaisi yaşandı.  

ARADAKİ BUZLAR ERİDİ Mİ?

İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Kültür Mahallesi’nde giderek oyunu kullandı. Alaattin Yüksel’in aday olduğu il kongresinde karşı cephede yer alan Özkan daha sonra İlçe Başkanı Başak’ın da bulunduğu Alsancak Mahallesi’ne geçti. Yüksel’in de delege çıktığı seçim için sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşan Özkan, “Alsancak mahallemizdeki delege seçimlerini ziyaret edip, eski il başkanımız Alaattin Yüksel'e başarılar diledik” notunu düştü. İkilinin bu fotoğrafı aradaki buzların eridiğinin göstergesi olarak yorumlandı.  Tuncay Özkan önceki il kongresinde Yüksel’e açıktan destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sert bir şekilde seslenmişti. Sahnede ve basına açık olarak gerçekleşen çıkış sonrası parti içinde uzunca tartışılmıştı.

YÜKSEL’İN MAHALLESİ’NDE BAŞKAN BAŞAK İSMİNİ SİLDİRDİ!

Konak’ın en önemli noktalarından biri olan Alsancak Mahallesi’nde 8 delege için tek liste çıktı. Partide genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği, il başkanlığı görevlerinde bulunmuş olan sembol isim Alaattin Yüksel delege listesinde yer aldı. İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın da ‘Ben zaten doğal delegeyim. Emek veren partili arkadaşlarımdan birini yazın’ dediği ve kendi ismini listeden çıkarttığı öğrenildi. Listede; İl Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Yıldız, Fehime Özcanşe, Yeşim Turbil, Yudum Cura, Onur Şahin, ve Doğan Sever delege oldu.

ESKİ VEKİL SUSAM ÇANKAYA’DA LİSTEDE…

Çankaya’da 15 delege için tek liste çıktı. Eski Milletvekili Mehmet Ali Susam, Ali Yılmaz, Ayten Haytebey, Doğan Ün, Erhan Tekgül, Fahri Elmas, Gül Eşit, Hicran Kırkıp, Mehmet Naim Kul, Mustafa Levent Aşçıoğlu, Neşe Şermeti, Raşit Özer, Selahattin Gürsoy, Şener Uyma ve Yusuf Can Gökmen delege seçildi.

MİMAR SİNAN'DA MAVİNİN ZAFERİ!

Mimar Sinan Mahallesi’nde 9 delege için çift liste çıktı. Tek liste beklenen mahallede son dakika gelişmesi yaşandı. Mavi listede; YDK Üyesi Şehrazat Mercan, Arif Acar, Çağnur Gürsel, Ertuğrul Gülgün, Hikmet Çetin, Rıfat Bülent Anlı, Nihat Akman, Tekin Eroğlu ve Ahmet Ferit Acar  yer aldı. Beyaz liste ise, Kadir Çakar, Mesut Ak, Canan Tapkan, Ahmet Doğan, Aysemen Kara, Seher Ön, Ebru Sinem İlter ve Nursiye Yaman’dan oluştu. Şehrazat Mercan Canan Tapkan'ın çıkardığı belirtilen muhalif listede de yer aldı. Mavi liste 77 beyaz liste ise 10 oy aldı. Mercan'ın daha sonra tüzük gereği beyaz listeden çıkarıldığı öğrenildi. 

KÜLTÜR’DE ZAFER İLÇENİN: 70-16!

13 delegenin çıkacağı Kültür Mahallesi’nde de çift liste rekabeti yaşandı. İlçe destekli listede; İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İl eski Yöneticisi Yekta Varnalı, Azmi Kumova, Şengül Baysak, PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı, Nilgün Güney,  Ayşe Semra User, Sabahat Filiz Savgu, Mustafa Dal, Kazım Umdular, Zafer Engürlü, Tacim Yükrük ve Alp İrfan Oylu yer aldı. Eski Milletvekili ve kentin önemli siyasetçileri arasında yer alan Sedat Uzunbay, Eski PM Üyesi Elfin Tataroğlu, gazeteci-yazar Dilek Gappi Umdular, İZFAŞ eski Genel Müdürü Doğan İşleyen, Alsancak Kültür ve Güzelleştirme Derneği Başkanı  Akile Dilek Olcay kongre değil ön seçmen delegeliği kısmına yazıldı.

Ayşe Tülay Aygen’in çıkardığı öne sürülen muhalif listede kendisi dışında; Aziz Nedim Arsev, Elif Sılan Kadıoğlu Şölen, Erdal Engürlü, Hakan Berkman, Haluk Baykent, Meliha Nimet Woodham, Muhip Gürpınar, Sariye Erbiz, Selim Halegua, Özlem Koçanaoğular ve Yadigar Zeynep Uzun’dan oluştu. Seçim sonuçlandı. Muhalif liste 16 oyda kalırken ilçe destekli liste 70 ay aldı. 

MEHMET ALİ AKMAN TEK LİSTE

Mehmet Ali Akman Mahallesinde seçim tek liste ile oldu. Cemal Küpeli, Onur Temiz, Mehmet Begiç gibi isimler delege oldu.

BORNOVA’DA İKİ MAHALE…

Atatürk ve İnönü mahallelerinde seçim gerçekleşti. 

İNÖNÜ’DE KIRMIZI AÇIK ARA GALİP GELDİ!

İnönü Mahallesi’nde 21 delege için çift liste rekabeti yaşandı. Beyaz listede; Tuba Yılmaz, Sıla Ökten, Zeynep Sakarya, Hikmet Şahanoğlu, Tüzelya Güzel Dinçel, Erdal Gelmez, Gökhan Uçar, Hasan Doğan, Serak Akkuş, Hamdi Kanlıoğlu, Mahmut Demirel, Serpil Yumuşak, Rıfat Yılmaz, Ayhan Alağöz, Kemal Ergüneş, Ekrem Alan, Hikmet Yıldız, İsmail Turan, Burhan Tütmez, Sabit Altunay ve Müslüm Akkuş yer aldı. Kırmızı liste ise; Sabri Çam, Nusret Demir, Yılmaz Altun, Duran Zümrüttaş, Narin Danışman, Ümit Yazıcı, İlyas Çiftçi, Kamil Yücer, Ulaş Keskin, Musa Bozkurt, Halil Şeker, Cansu Baş, İlhan Sabır, Günan Yurdakul, Adile Yılmaz Ildız, Deniz Devrim Fidan, Veysel Keskin, Hasan Gür, Ozan Uluocak, Funda Ak ve Sultan Çeker’den oluştu. Kırmızı listenin ilçe ve belediye destekli olduğu belirtilirken beyaz listede de mevcut yapıya yakın isimlerin yer aldığı ifade edildi. Seçim bitti. Kırmızı liste 317 mavi liste 136 oy aldı.  

ATATÜRK’TE MAVİ KAZANDI!

26 delege seçilecek Atatürk Mahallesi’nde 3 liste çıktı. Beyaz listede;  Arzu Özdilek, Ayfer Adıbelli, Tülin Ataş, Yeter Bilen, Zehra Sezer, Meliha Taştemur, Necla Aki, Sevinç Doğan, Ece Güven, Şehriban Uyar, Rukiye Moran, Suzan Köroğlu, Müjgan Ercan, Şengül Demir, Yusuf Aktaş, Deniz Polat, İbrahim Görür, Murat Arsu Aydın, İsmet Penez, Zeynel Toksöz, Ulaş Al, Errdal Sefer, İhsan Uğur Önçağ, Musa Aygün, Mustafa Karayılan, Anıl Bilgin yer aldı. Kırmızı liste; Dilek Kızıl, Emine Balcı, Filiz Soylu, Hakan Yalçın, Hıdır Yıldız, Serkan Bektaş, İrfan Utku Aydoğan, Sema Duman, Eylem Çiçek, Çetin Genç, Behiç Kabadayı, Zafer  Köstek, Gökhan Alp, Barış Ak, Gülhan Yıldız, Özlem Arslan, Yeliz Aytimur, Ali Demir, İsmet Güven, Tuncay Karabaşoğlu, Songül Okuducu, Leylifer Kılıç, Cüneyt Bayrak, Feti Duman, Burhan Yergeç, Metin Çelik’ten oluşurken mavi liste ise; İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ’ın babası Ali Karlıdağ, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Aylin Baysal Korkut, Ali Çelik, Bengül Tice, Meclis Üyesi Cumhur Yılmaz, Cengiz Kalkan, Erçin Polat, Fikri Altundağ, Hüseyin Ekin, Mahmut Erdem, Meral İpek, Nizam Tebazik, Nuray Kılıç, Niyazi Dönmez, Nurten Topkaya, Nazan Yağcı, Gençlik Kolları Üyesi Onur Özkan, Pervin Gür, Pakiza Namdar, Meclis Üyesi Sultan Tuzlacı, Süleyman Ese Tekin, Sefa Sezer, Tülay Kartum, Meclis Üyesi Veysel Özkan ve Zeki Demir’den meydana geldi. Seçim sonuçlandı. Mavi liste 374, kırmızı liste 202, beyaz liste ise 41 oy aldı.

BUCA'DA 3 MAHALLE ÇİFT 1 MAHALLE TEK

Göksu, İnönü, Seyhan ve Murathan mahallelerinde sandık kuruldu. 

GÖKSU’DA MUHALEFET GALİP GELDİ

Buca’da Göksu Mahallesi’nde çift liste çıktı. İlçe destekli mavi listede; İl Yöneticisi Pınar Çırçır, Şehri Tuğcular, Edip Ersen, Ali Düzenli, İzzettin Batan, Güller Demirci, Adem Yıldız, Bahattin Ağral, Yalçın Uludağ ve İbrahim İpek yer aldı. Muhalif beyaz liste ise; Ercan Geçgel, Aslı Çetin, Volkan Çapan, Ayşe Dernek, İhsan Bozkurt, Murat Nazlı, Ester Bulut, Ağa Albayrak, İsmail Yanar ve Adem Yıldız isimlerinden oluştu. Seçimi beyaz listenin kazandığı öğrenildi. Beyaz liste 147 mavi liste 127 oy aldı. 

MURATHAN’DA 6 DELEGEYİ 6 OY BELİRLEDİ

6 delegenin çıkacağı Murathan Mahallesi’nde de çift liste rekabeti yaşandı. Mavi liste; Ahmet Yılmaz, Ayfer Muratoğlu, Buket Mağan, Hasan Sağlam, Göksal Demir ve Atilla Oylum isimlerinden oluştu. Beyaz listede ise; Dilek Erçetin, Elife Ulutürk, Nail Korkmaz, Burakcan Gümüşburun, Eren Korkmaz ve Kemal Çorapçı yer aldı. Mavi liste 89 oy alırken beyaz liste 83 oyda kaldı. 

İNÖNÜ'DE ZAFER İLÇENİN

İnönü Mahallesi’nde Ferhat Kurt, Hatice Can, Turan Yıldırım, Pınar Ateş, Mustafa Beklen, Onur Burç ile Erbil Baytar, Ebru Mercan, Mehmet Oğuz, Hüseyin Çelik, Zeynep Dehmen ve Süleyman Eraslan oluşan liste rekabet yaşadı. Ferhat Kurt'un başını çektiği ilçe destekli liste 140 oy alırken karşı liste 40 oyda kaldı. 

Seyhan Mahallesi'ne ise tek listeli bir seçim gerçekleşti. 

FOÇA’DA ÇARŞAF LİSTELİ SEÇİMLER YAPILDI

Süreçte sandık mesaisini ilk kez veren Foça Cumartesi gününün ardından gün içinde de Hacı Veli, Kocamemetler ve Yeni Bağarası mahallelerinde seçim yapıldı. Foça’da tüm mahallelerde seçimle çarşaf liste yöntemiyle gerçekleşti. 

GAZİEMİR'DE ESKİ VE YENİLER BİR ARADA!

Sandık mesaisine Cumartesi start veren ilçede gün içinde Zafer, Binbaşı Reşatbey, Beyazevler, Yeşil, Atıfbey, Gazi, Irmak, Gazikent ve Sevgi mahallelerinde seçim yapıldı. Tüm mahallelerde tek listeli seçimler gerçekleşti. 

Gazi Mahallesi'nde Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve eşi Birsen Şenol, eski il yöneticileri Burcu Özalp, Bülent Zenginobuz ile Kenan Biçer, meclis üyeleri Emin Aksoy, Yılmaz Ağırtaş, Bengü Sayköse Ünal Işık, eski meclis üyesi Halil Alakuş, PM Üyesi Özkan Yıldız, Kadın Kolları İl Sekreteri Nuran Hamutçi, Esnaf Odası Başkanı Süleyman Beyen delege seçildi. 

Irmak Mahallesi'nde; İlçe eski Başkanı Özdinç Karasu, Meclis Üyesi Neriman Balcı Türkeri, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, eski meclis üyeleri Refik Zenginobuz, Hediye Kahya ve Meliha Yaman Yurdagül, Irmak Mahallesi Muhtarı Metin Balcı seçildi. 

Gazikent Mahallesi'nde; İlçe eski Başkanı Ramazan Kaya, İl eski Saymanı İlhan Özköse listede yer aldı. 

Sevgi Mahallesi; İlçe eski Başkanı Murat Sönmez, meclis üyeleri Aydın Tülü ve Önder Keskin, eski meclis üyesi Tahsin Çuhadaroğlu ile Ömer Peker ve eski İl Genel Meclis Üyesi Sevim Akbayırlı delege oldu. 

Atıfbey Mahallesi'nde; İlçe eski başkanları Yüksel Demirsoy ve Şeref Bora, eski meclis üyeleri Burhan Can, Savaş Kapucu, meclis üyeleri Cem Koç, Fatma Tınastepe, eski İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz Yapıcı delege seçildi. 

Yeşil Mahalesi'nde ise; İlçe eski Başkanı Seydi Aktaş, meclis eski üyeleri Necati Kırmaz, Recep Kaner, meclis üyeleri, Mehmet Ali Yalçın, Şenay Çavdar, eski İl Genel Meclis Üyesi Halil Arda, Yeşil Mahallesi Muhtarı Gülümser Gacaner delege çıktı. İlçe genelindeki tüm mahallelerde delege seçimleri tamamlandı.

BAŞKAN TEKİN İSMİNİ YAZDIRMADI

İlçe Başkanı Umut Tekin kendi isteğiyle hiçbir listede yer almadı. Tekin'in partiye emek veren kadın, genç ve eski isimlere yer verdiği belirtildi.