GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Mart 2022 Cumartesi 21:01

Palmiye tartışması tam gaz! AK Parti'den 'beceriksiz' çıkışı!

Kültürpark’ta 72 ağaç kesilmesi İzmir gündeminde tartışmalara neden oldu. AK Parti cephesinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eleştiriler yöneltildi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün Kültürpark’ta kırmızı palmiye böceği nedeniyle ölen 72 ağaçla ilgili açıklama yapmıştı. Açıklamada zararlının diğer ağaçlara yayılmasını engellemek için ölen ağaçların imha edilmesini isteyen Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliğine göre hareket edildiği vurgulanmıştı.

DAĞ: KILIF BULMADA ÇOK MAHİRLER
Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına AK Parti peş peşe tepkiler geldi.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medya hesaplarından “Yine bir ağaç kesme hadisesi… Bu sefer İzmir BB ve kesilen 72 palmiye ağacı. Ağaçları korumak yerine keserek sorunu çözdüklerini düşünüyorlar. Beceriksizliklerine kılıf bulmada da çok mahirler. Çevreci STK’lar mı? Onlar ağaçları kesenin kimliğine göre tepki verirler.” paylaşımında bulundu. 

KİŞİLİ: HUYLARI KURUSUN YİNE KURUTTULAR
AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili büyükşehirin açıklaması ile ilgili “Huyları kurusun; yine kuruttular! CHP’li Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta bakımsız bıraktığı 72 palmiye ağacını, bakanlık izniyle kestiğini söylemiş! Sen gereğini yapma, böcek sarsın, kurut, kes; sonra ‘mecburduk; izin alıp kestik’ diye savunma yap! Olacak şey değil!” ifadelerini kullandı.