GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Ağustos 2019 Çarşamba 10:06

Pagos açıldı, kadınlar harekete geçti ve kooperatif kuruldu!

Karabağlar'da yaşayan ve ev ekonomisine katkı koymak isteyen kadınlar kooperatif kurarak Pagos Üretici Pazarı'nda stant açmaya başladı. Yoğun ilgi gören stant ziyaretçilerinden tam not alıyor.
EGEDESONSÖZ- İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan ve çalışmak isteyen kadınların adresi Karabağlar Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi oldu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve her cumartesi Kadifekale'de kurulan Pagos Üretici Pazarı'nda yerlerini alan Karabağlarlı kadınların stantları da büyük ilgi görüyor. Karabağlar Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi kadınları; gözleme, çiğ börek, keşkek başta olmak üzere birçok ürünün üretilip satılmasını sağlıyor. Bu şekilde evlerine ekmek götürülen Karabağlarlı kadınlar ise yaptıkları ürünlerden para kazanmanın verdiği mutluluğu yaşıyor. Kooperatif yöneticileri ise ilçedeki 58 mahallede kadınların evlerine ekmek götürmek, aile ekonomilerine katkı sağlamak ve meslek sahibi olabilmeleri için çalıştıklarını söyledi. Bu ihtiyaçtan doğan bir kooperatif olduklarını dile getiren Kooperatif yöneticileri, Pagos'taki stantların yoğun ilgi görmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek üreten kadınlara her türlü desteği esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti.