GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Şubat 2016 Perşembe 11:39

PYD'den flaş Ankara açıklaması!

AFP'nin haberine göre, PYD Ankara saldırısının sorumlusu olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Müslim, PKK liderlerinden Cemil Bayık'ın, 'intikam saldırısı olabilir' sözlerine ise, "Türkiye'nin iç işleri. Kimin yaptığı bizi ilgilendirmiyor" yanıtını verdi.

AFP'ye konuşan PYD lideri Salih Müslim, PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Ankara katliamıyla ilgisi olmadığını savunarak, "Bu saldırıya dahlimiz yok" ifadesini kullandı.

PYD lideri Müslim, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından saldırının faili olarak açıklanan Salih Neccar için, "Bu ismi ilk kez duyduk" dedi.

Müslim, "Bu suçlamalar, açıkça Türkiye'nin Suriye'ye yönelik müdahale girişimleriyle ilgili" iddiasında bulundu.

IŞİD'İ İŞARET ETTİ

Müslim, Rus haber ajansı RİA'ya yaptığı açıklamada ise saldırının arkasında IŞİD'in olabileceğini öne sürdü. Müslim İleri Haber'e yaptığı açıklamada ise: “Böyle bir suçlamayı kesinlikle reddediyoruz, bu kişiyi de uzaktan yakından tanımıyoruz” dedi. Müslim, patlamayı gerçekleştiren kişinin Suriyeli mültecilerle birlikte sınırdan Türkiye’ye girdiği iddialarına ise şu yanıtı verdi: “Artık onlar mı getirdi, başkaları mı getirdi, bilmiyoruz, bu kişiyle hiçbir ilişkimiz olmamıştır.”
Davutoğlu’nun “YPG dünkü saldırıyla Türkiye’ye düşman olduğunu göstermiştir” şeklindeki açıklamasına sert şekilde tepki gösteren Müslim, “Hayır, biz hiçbir zaman Türkiye halkında düşman olmadık, olmayacağız da” diye konuştu.
Müslim, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın saldırıyla ilgili “Kürdistan’daki katliamlara misilleme olabilir” yorumunu ise “Türkiye'nin iç işlerine karışmıyoruz. Kimin yaptığı bizi ilgilendirmiyor" yanıtını verdi. 
Müslim hükümetin suçlamalarına şu sözlerle tepki gösterdi: “Biliyorsunuz 1 haftadır sınırın öte tarafından top atışları oluyor. Bu suçlama bir tırmandırmadır. Bu kabullenemez. Bu bilinçli bir politikadır. Böyle yapılmaması gerekiyor.”

DAVUTOĞLU: YPG BAĞLANTISI KESİN

Başbakan Davutoğlu, 28 kişinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili bugün yaptığı açıklamada, "Bu saldırıyı Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu kişi PKK ve YPG mensubu bir kişidir. Saldırının YPG irtibatı ortaya çıktı. Kişi, 1992 Amude doğumlu Salih Neccar adlı kişidir. Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. YPG irtibatları kesindir" demişti. (Radikal)