GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Kasım 2023 Cuma 16:13

Özlale’den 'hançer' yorumu: Biz üzerimize alınmıyoruz!

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile basın açıklaması düzenlediği sırada Egedesonsöz’ün sorularına yanıt veren İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımda hançerle seçime girdim” açıklamasını değerlendirdi, “Ben bizi kastederek söylediğini düşünmüyorum. Umarım da ben haklıyımdır." dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, yakın zamanda açılan Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili sorunlara dikkat çekmek ve kapatılma iddialarıyla gündeme gelen İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile basın açıklaması düzenlendi. 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, Konak, Güzelbahçe,Balçova belediyesi aday adayları,parti üyeleri ve sağlık emekçileri ve çevre esnafın da katıldığı eylemde Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili sorunların çözülmesi ve Bozyaka Hastanesi’nin ise kapatılmaktan vazgeçilmesi çağrısında bulunuldu.

Özlale, Egedesonsöz ve diğer basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

BİZİ HEDEF ALDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
CHP’nin kurultayında 7. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımda hançerle seçime girdim” açıklamasını değerlendiren Özlale, “Ben bizi kastederek söylediğini düşünmüyorum. Umarım da ben haklıyımdır. Çünkü bizler geçmişte benim özelimde Sayın Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğim dönemlerde oldu ama 100 yıllık koca bir çınarın 7. Genel Başkanıdır. O yüzden CHP Kurultayında alınan kararın tüm ülkeye hayırlı olmasını ve sayın Kılıçdaroğlu’na verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederim” dedi. 

DİĞER PARTİLERİN ADAYLARIYLA İLGİLENMİYORUM
İzmir’de Tunç Soyer’in aday gösterilmeyeceği sorularına cevap veren Özlale, “Ben İzmir’in gördüğü en iyi ve donanımlı belediye başkanı olmak istiyorum. Oğlum bu sokaklarda dolaştığı zaman vatandaşlarımızın ‘senin baban buraları yaptı, bu hizmetleri getirdi’ demelerini istiyorum. Ben çok iyi bir belediye başkanı olacağımı biliyorum. Rakiplerimle çok fazla ilgilenmiyorum. İzmir için hangi belediye başkanı olumlu işler yaptıysa biz ona teşekkür ederiz. Geldiğimizde o işlere devam ederiz. Eksik gördüğümüz şeyleri yapmayı bırakırız. Daha iyi bir hizmet için 5 sene boyunca elimizden geleni yapmaya çalışırız. Siyasi rekabet o şehre bir hava, hizmet getirir. Ben İzmir’de iki parti arasında geçecek bir seçimdense 3 tane iyi adayın çıktığı ve günün sonunda İzmir’in kazandığı bir seçim olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

İŞE GİTMEDEN PARA KAZANANLARA SÖYLEDİM
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iş yapmadığı halde maaş alan ‘bankamatik memurlarının’ bulunduğunu iddia eden Özlale, konuyla ilgili gelen soruları ise şöyle cevapladı; 

“Ben hiçbir şekilde çalıştığının karşılığını alan insanlara karşı çıkmam. Ben geldiğim zaman çalışma koşullarını iyileştirmek için çalışmalar yapıyorum. Türkiye’de belediyeler de dahil olmak üzere hiç çalışmadan, işe gitmeden para kazanıyor. Benim itirazım buna. Hiçbir emek, çaba ve belediyecilik hizmetine katkı vermeden maaş alan isimlere itiraz ettim. Benim emeğe saygım büyük. Bununla ilgili elimizde belgelerde var günü gelince ortaya koyarız”