GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Nisan 2018 Cumartesi 10:42

Özkanlar pazaryeri krizi topuna o başkan da girdi: Bayraklı Belediyesi bu işi bir an önce çözsün!

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Çayır, “Bu sorun tamamen Bayraklı’ya ait bir durum. Valilik Özkanlar’da PTT’nin oradaki yeri verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de aynısını söylüyor. Bayraklı nedense karşı çıkıyor. Bayraklı belediyesi, bu işi bir an önce çözsün” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ/AK Parti Bornova İlçe Başkanı Cevdet Çayır, Özkanlar pazaryeri için yaşanan kriz için açıklamalarda bulundu.

Bayraklı sınırları içinde kalan fakat Bornova’ya da komşu olan ve uzun yıllar Özkanlar’da kurulan pazaryerinin kaldırılması, çok sayıda esnaf ve vatandaşı mağdur ederken sorun aylardır çözülemedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bile iletilen krizde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçmişte yaptığı açıklamada sorunun çözümü için Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı adres olarak göstermişti.

BAYRAKLI BELEDİYESİ BU İŞİ BİR AN ÖNCE ÇÖZSÜN
AK Parti İlçe Başkanı Çayır ise konuyla ilgili şunları söyledi: Biz konuyu biliyoruz. Bu Bayraklı Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bir şey… Kendi üstünden atıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı halletsin diyor. Bornova’da viyadüklerin altına kurulduğu zaman buradaki pazara çok yakın olacak. Onlar mağdur olur. Valilik Özkanlar’da PTT’nin oradaki yeri verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de aynısını söylüyor. Bayraklı nedense karşı çıkıyor. Biz defalarca bunu söyledik. Kendilerine de söyledik. Oradaki insanlar mağdur. Bu sorun tamamen Bayraklı’ya ait bir durum. Bayraklı ile Büyükşehir maalesef anlaşamıyor. Biz de mağdurun yanındayız ama böyle olmuyor. Çağrımız şudur; Bayraklı belediyesi, bu işi bir an önce çözsün. Pazarcılar da vatandaş da mağdur. Onların mağduriyeti çözülsün