GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Şubat 2024 Pazar 12:08

Özgür Özel’den Lütfü Savaş açıklaması!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın yaşandığı Hatay'da yeniden aday gösterilen mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'la ilgili yapılan protestolar için, "Siyaset vatandaşın söylediği sözü duymak, verdiği mesajı almak siyaset sanatıdır" dedi. Özel, "Meydanda yükselen bazı sesleri duymak da önemlidir fikir verir. Ama milletin sesini duymak sandıktan önceki en önemli gösterge çok yüksek örneklerle yapılan anketlerdir. Anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz" diye konuştu.

CHP Lideri Özgür Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'da tartışma yaratan sözlerinin ardından Zonguldak'ta yaptığı açıklamalarda "Cumhurbaşkanı'nın eli üzerinde olduğu sürece Zonguldak çok daha iyi yerlere gelecek" açıklamasına sert bir dille tepki gösterdi. Özel, "Erdoğan’ın milli iradenin üzerinden elini çekmesi lazım. Bu yaptığı iş tamamen milli irade gaspıdır" dedi.

Özel, Lütfü Savaş ile ilgili şöyle konuştu:

"Hatay’da protestolar yaşandı. 100 söz protesto vardıysa 99’u hükümete yönelikti ama hükümete yönelik kaynaklar Lütfü savaş protesto edildi. Evet Lütfü Beye de sitem cümlelerini duyduk. Siyaset vatandaşın söylediği sözü duymak, verdiği mesajı almak siyaset sanatıdır. Biz CHP olarak hem adaylarımızı çok yoğun anketlerle belirledik. Adaylık sonrası ölçme değerlendirme anketlerine de değer veriyoruz. Bu anketler bir şekilde yanlış yaptığımız sinyalini verirse bu değerlendirir. Meydanda yükselen bazı sesleri duymak da önemlidir fikir verir. Ama milletin sesini duymak sandıktan önceki en önemli gösterge çok yüksek örneklerle yapılan anketlerdir. Anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz."