GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Ağustos 2024 Cuma 17:21

Özel'in 'sokak hayvanları' çağrısına Buca'dan destek: Uygulamayacağım!

CHP Lideri Özel’in sokak hayvanlarına ilişkin yasa ile ilgili belediye başkanlarına yaptığı çağrıdan sonra Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, sosyal medya hesabından “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in "yasanın katliamla ilgili olan maddelerini uygulamama" çağrısına uyacağımı beyan ediyorum” şeklinde açıklama yaptı.

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına ilişkin yasanın tüm itirazlara ve mücadeleye rağmen yasanın Meclis'ten geçtiğini aktardı. CHP grubunun 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçesine son şeklini verdiğini bildiren Özel, şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesine yürütmeyi durdurma talebimizi de içeren başvurumuzu bu hafta yapacağız. AYM'nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum. O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum. Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır."CHP Lideri Özel’in çağrısı sonrası Özel’in paylaşımını sosyal medya hesabından alıntılayan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Anayasa Mahkemesi'nin vicdani bir karar vereceğine inanıyor, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in "yasanın katliamla ilgili olan maddelerini uygulamama" çağrısına uyacağımı beyan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Özel’in çağrısı üzerine Buca Belediye Başkanı Görkem Duman sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Anayasa Mahkemesi'nin vicdani bir karar vereceğine inanıyor, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in "yasanın katliamla ilgili olan maddelerini uygulamama" çağrısına uyacağımı beyan ediyorum” ifadelerini kullandı.