GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Kasım 2023 Pazartesi 00:01

Özel'in 'anahtar'ında İzmir'den kimler var?

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda delegelerin oylarıyla genel başkan seçilen Özgür Özel’in 81 il başkanları ile ortak hazırladığı PM ve YDK anahtar listesinde İzmir’den kimlerin olacağı belli oldu.

EGEDESONSÖZ –  CHP 38. Olağan Kurultayı, 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu’nun belirlenmesi için ikinci gün de devam ediyor. 

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi seçimi için başvuru süresi sona ererken, sabah saatlerinde il başkanlarıyla bir araya gelen yeni genel başkan Özgür Özel'in 'anahtar liste'nde kimlerin yer alacağı da belli oldu.

PM LİSTESİ
Özel’in Parti Meclisi anahtar listesinde İzmir’den 5 isim yer aldı. Listede milletvekilleri Murat Bakan ile Deniz Yücel, Buca ilçe eski başkanı Hacer Taş Gültepe, Altınay Gümüş yer aldı.

Diğer yandan anahtar listede illerin temsiliyeti konusuna özen gösterildi. Eski İzmir milletvekilleri Selin Sayek Böke ve Erdal Aksünger İstanbul kontenjanından listeye girerken Türk Tabipler Birliği eski başkanı Sinan Adıyaman da İzmir kontenjanından listeye girdiği görüldü.

Bilim Sanat ve Kültür Platformu listesinde ise yine İzmir milletvekili Gökçe Gökçen kendine yer buldu.

YDK'YA 2 İSİM
Özel'in Yüksek Disiplin Kurulu listesinde ise İzmir’den Ekincan Aksoy ile Özkan Tice yer aldı.