GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
19 Nisan 2016 Salı 09:18

Özel halk otobüslerinden 65 yaş üstü kartı tepkisi

Manisa’da çalışan bir grup özel halk otobüsünün şoförü, toplu ulaşımda 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz yolculuk yapmalarına imkan veren kartlarının amacı dışında kullanıldığını öne sürüp tepki gösterdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 65 yaş ve üstü vatandaşlar için uygulamaya koyduğu ücretsiz veya indirimli seyahat kart, amacı dışında kullanıldığı iddiasıyla Manisa'da tepki çekti. Şehzadeler'deki Canlı Hayvan Borsası önünde toplanan özel halk otobüsü şoförü bir grup, açıklama yaptı.

Grup adına konuşan şoför Murat Uysal, "Bu yasa çıktığı günden beridir sıkıntılıyız. Yaşlılara saygımız var ama bu kadarı da olmaz. Artık otobüslerimizde yaşlılardan başka bir şey taşımıyoruz. Bizde bu sebeple kazanamıyoruz. Sonuçta bizde aile geçindiriyoruz. Otobüslerimizin hepsi kameralı. Her şey görüntülerde de var. Bazı insanlar ne de olsa ücretsiz diye evinin önündeki durakta biniyor ve bir sonraki durakta inerek, bakkala ekmek almaya gidiyor. Bizim otobüslerimiz su yakmıyor. Dur kalk, dur kalk mazot yakıyor. Bu uygulama çok büyük sıkıntı doğurdu. Yaşlı insanlarımızı düşünen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, biz şoförleri de düşünsün. Sonuçta bizde insanız. Sorunlarımızın çözümü için bakanlık yetkililerine buradan çağrıda bulunuyorum" dedi. (dha)