GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Mart 2024 Cuma 22:20

Özel'den 'Soyer İzmir'de destek veriyor mu?' sorusuna yanıt: Vermemesi kendi açısından tahribat yaratır!

CHP Lideri Özel, yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili 'İzmir'deki seçim çalışmalarına destek veriyor mu? sorusuna "Tunç Soyer İzmir’e destek veriyor, verecek de… İzmir'de de katılacak. İzmir’e destek vermemesi, İzmir’de kendisi açısında telafi edemeyeceği bir tahribat yaratır" yanıtını verdi.

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Özgür Özel Habertürk'te, Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğünde, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yeşilkaya ve Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır'ın gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı.  Gündemde İzmir de vardı. 

CHP Lideri Özel, yeniden aday gösterilmeyen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İmamoğlu'nun seçim çalışmasına katılması ile "Bilgim dahilindeydi. Tunç Soyer, Ekrem Bey'i arayarak ‘Bir programınıza gelip destek vermek isterim’ dedi. Ekrem Bey de beni aradı 'Tunç Soyer beni aradı mitinge katılmak istiyor' dedi. 'Ben de uygun olur, kim gelirse sana destek olacak. Memnuniyetimi iletin” dedim, katıldı." açıklamasında bulundu.

'SOYER İÇİN TAHRİBAT YARATIR'
Özel, 'Soyer İzmir'deki seçim çalışmasına destek veriyor mu?' sorusuna da "Tunç Soyer İzmir’e destek veriyor, verecek de… İzmir'de de katılacak. İzmir’e destek vermemesi, İzmir’de kendisi açısında telafi edemeyeceği bir tahribat yaratır. " yanıtını verdi. 

'GÖREV TEKLİF ETTİM, KABUL ETMEDİ'
Özel İzmir adayın geç açıklanması ile iligli "İzmir'de çok dengede mevzu vardı. 4-5 isim vardı. Tunç Bey'e anketini gösterdim. Anket bu sonuç bu diyerek. Bir şey demedi. 'Biz de daha iyi anketler vardı' dedi. Sonuçta parti karar vermiş. Ben davet ettim, çok iyi sohbet ettik. Kendisine görev teklif ettim. Yurt dışı temsilciliklerden sorumlu olma göreviydi. Düşünmek istediğini, onure olduğunu, böyle düşünmemizin kendisini memnun ettiğini, şimdilik görevi kabul edemeyeceğini düşündü. İleri de güzel şeyler yapacağız beraber" ifadelerini kullandı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'İ KADIN TEMSİL ETMELİ
Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir kadın tarafından temsil edilmesi gerektiğini de dile getirerek "İzmir bugüne kadar 6 tane kadın aday olmuş. 9 kadın adayı seçilecek yere koyduk. Bu muhteşem bir şey. İzmir'e bir kadın büyükşehir belediye başkan adayını CHP'nin koymamasını doğru bulmuyorum. O tanırlılıkta birinin mutlaka yetişmesi lazım. 12 adayım 40 yaş altı. Sokağı inanılmaz heyecanlandıran değişim yaptık. İnanılmaz bir yerel yönetim devrimi yapıyoruz İzmir'de. Bu eskileri kötülemek değil. Önceki dönem arkadaşlarımızdan birçok yerde istifade ederiz. Yaş ortalaması 43 olan bir yaş ortalamasıyla yönetiyorum partiyi." dedi.