GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Nisan 2024 Cumartesi 23:30

Özel'den Dervişoğlu hakkında ilk açıklama

CHP lideri Özel, İYİ Parti'de Genel Başkan seçilen Dervişoğlu hakkında ilk açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'daki 484. UNESCO Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde gerçekleştirilen fener alayına katıldı.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ederek, "İyi bir siyasi partide iç demokrasi yarışının hem o partiye hem de ülkenin demokrasisine katkı sağladığını düşünüyoruz. Dervişoğlu'nun seçimi, İYİ Parti için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. İYİ Parti'nin geleceğine ilişkin başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca Özel, "İYİ Parti, iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye ittifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na geçit vermedi. Bu iyi insanların partisi yeni bir yol çiziyor kendisine. Müsavat Bey'e hayırlısı olsun" ifadelerini de kullandı.

'Akşener'in Türk siyasetinde önemli bir rolü var'
Ayrıca, Meral Akşener'in Türk siyasetinde önemli bir rol oynadığını belirten Özel, Akşener'in Millet İttifakı'nın mimarlarından biri olduğunu ve Türk siyasi tarihinde iz bıraktığını vurguladı.

Akşener'in veda konuşmasının anlamlı olduğunu dile getiren Özel, Akşener'e bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar dilediğini ifade etti.