GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Nisan 2016 Pazartesi 09:57

Özdağ’dan ‘o sözlere’ açıklama: Cezaya değil…

“Hayvanlara tecavüz edenlere bir şans daha” sözleri gündemde bomba etkisi yaratırken AK Parti Manisa Milletvekili’nden açıklama geldi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın TBMM Çevre Komisyonu’ndaki tutanaklara yansıyan sözleri tartışma konusu oldu.

Söz konusu ifadeler, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının komisyonda görüşüldüğü sırada söylendi.

Tasarıyı hazırlayan Türkiye Barolar Birliği avukatlarından Buğcan Çankaya, hayvanlara tecavüz eden kişilerin tekrar tekrar hayvan sahiplenerek aynı davranışı göstermemesi için “hayvan sahiplenmekten men” cezası verilmesi maddesini eklediklerini söyleyince AK Partili Selçuk Özdağ araya girdi.

Özdağ şu ifadeleri kullandı: “Efendim, burada kabahatler kanunu’ndan çıkartıyoruz ve Türk ceza kanunu’nun içerisine alıyoruz. Bu hakikaten bir devrim, bir reform fakat bir yandan altı ayla dört yıl arasında cezaya çarptırılan insanlara yeniden bir şans vermeden hayvanlardan, hayvan sahiplenmekten men etmeyi de ben doğru bulmuyorum çünkü insanlara şans vermek gerekir. Yanlış yapabilir, hata yapabilir, bu insanlar için de geçerlidir. Türkiye’de hata yapan insanlar veya hata yaptıkları kanunlar tarafından teşhir edilen kişilere tekrar yeniden yaşama tutunma hakkı vermiyor muyuz? Veriyoruz. O nedenle, ben bunu çok ağır bir ceza olarak görüyorum. O nedenle, bu önergeye de katılmıyorum.”

Sosyal medyada büyük tepkilere yol açan haberlerin ardından Özdağ’dan açıklama geldi. Özdağ Twitter adresinden yaptığı açıklamada sözlerinin hayvanlara tecavüz edenlere ceza verilmesine karşı olduğu gibi yansıtıldığını söyledi. AK Partili Milletvekili açıklamasında hapis cezasına karşı olmadığını sadece hayvan sahiplenmekten men cezasını doğru bulmadığını ifade ettiğini belirtti.