GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
29 Mayıs 2024 Çarşamba 21:22

Otoyol inşaatının üzerine çıkmışlardı... Eylemin ardından mutlu son!

Aydın Denizli Otoyolu inşaatında çalışan 51 işçi biriken maaşlarını istedikleri için geçtiğimiz günlerde işten çıkarılmıştı. İşçiler, birikmişliklerini alabilmek için yapımı devam eden otoyola çıkarak eylem başlatmışlardı. İşçiler, eylemlerinin 12. gününde birikmiş alacaklarını alarak eylemi sonlandırdılar.

EGEDESONSÖZ – Aydın Denizli Otoyolu inşaatı ihalesini Fernas İnşaat’ın taşeron olarak kullandığı İnceoğulları İnşaat bünyesinde çalışan 51 işçi geçtiğimiz günlerde Kod-46 gerekçesiyle işten çıkarıldı.

İşten çıkarılan işçiler daha sonrasında şantiye önünde oturma eylemi yaptılar. İşçiler seslerini duyurabilmek için devam eden otoyolun üzerine çıkarak birikmiş alacaklarını istediler.

İşçiler eylemlerinin ardından 12. gününde geçmişe yönelik alacaklarını firmadan aldılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası, şu ifadeleri kullandı:

Zafer mücadele eden işçinin oldu! Aydın - Denizli otoyol şantiyesinde Farnas ve İnceoğulları inşaat çalışanı 51 işçi arkadaşımızın verilmeyen hakları için başlattığımız eylem 12. gününde kazanımla sonuçlandı. Bu süreçte her türlü olumsuz barınma ve beslenme koşuluna rağmen sendikasına güvenerek kararlılıkla mücadele eden işçi arkadaşlarımızı kutluyoruz. Sendikamız memleketin neresinde olursa olsun inşaat işçisinin hak mücadelesinin içinde olacaktır. Kurulurken dediğimiz gibi sömürü düzeni yıkılacak işçiler eşit ve özgür yaşayacak!