GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Aralık 2023 Pazar 13:05

Onur Emrah Yıldız, Çiğli için yola çıktı!

İZSU’daki Daire Başkanlığı görevinden istifa ederek memleketi Çiğli için yola çıkan Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız, belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunun ardından hemşerileriyle bir araya geldi. Kendisine destek için gelenlere seslenen Yıldız, "İlçemizin kuruluşundan bu yana; ‘sırtına ne yüklersek taşır, nereye çekersek oraya gelir’ dönemi sona ermeli. Belediye başkanı, kendi yolunu değil, şehrin ve halkının yolunu çizmeli. İhtiyacımız olan, aynı yere yumruk vurmak; öngörülü, liyakatli projeler üretmek" dedi.

Yıldız; “Yaşım genç ama uzun yollardan geldim” diyerek şunları söyledi:

“Bu noktaya; Cumhuriyeti kuran ve adında halk olan partimizin gösterdiği yoldan sapmadan geldim. 12 yaşımdan bu yana seçimlerde bayrak sallayarak, duvarlara afişler asarak, ‘bu düzen değişecek’ yazarak geldim.  Babam Kemal Yıldız’ın Çiğli’ye hizmet sevdasında; 99 yılından başlayan Harmandalı öyküsünde demlenerek geldim. Çiğli’nin her nefesini, her derdini, her sevincini içimde hissettim. Bir gün doğup büyüdüğüm yere hizmet edebilme hayaliyle, okuyarak ve çalışarak, çok çalışarak bu noktaya geldim.  Bugün, tüm içtenliğinizle kucak açıp beni karşılıyorsunuz; “Yeni Bir Çiğli” için yola çıkma kararı vermemde en etkili güç sizler oldunuz; iyi ki varsınız…”

Önce partimin sonra Çiğli’nin terazisine hazırım
Mesleğinde ve bürokratik kariyerinde;bilimin, hukukun, liyakatin ve gerçeğin takipçisi olduğunu belirten Onur Emrah Yıldız, bugüne kadar bulunduğu görevlerde Çiğli için çok çalıştığını söyleyerek. “Tüm hayatım boyunca ölümsüz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “bilim ve fenden başka kılavuz aramak gaflettir” sözünü hiç aklımdan çıkarmadım. Emeğin en yüce değer olduğuna inandım. Emekçiyle kol kola yürüdüm.  2012 yılında mühendis olarak başladığım İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, İZSU Dereler ve Körfez Şube Müdürlüğü’nün ardından atandığım Kanalizasyon Daire Başkanlığı görevimden dün itibariyle istifa ederek huzurunuza geldim. Önce partimin sonra da hemşerilerimin terazisine çıkarak; belediyecilik deneyimimi, bilgi birikimimi Çiğli için hayata geçirmek üzere buradayım” dedi. 

Bir belediye başkanı fanusun içinde olmayacak
Belediye Başkanlığının, sorumluluğu çok büyük bir görev olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Halkla beraberseniz, Çiğli ile beraber nefes alıp veriyorsanız,bu zorlu görev çok daha değerli, çok daha keyifli olacaktır.  Hakkıyla hizmet edebilmek için fanusun içinde yaşamayacaksınız. Kapınızı kapatmayacaksınız, her telefona çıkacaksınız. Kendi yolunuzu değil; başkanı olduğunuz şehrin ve halkının yolunu çizeceksiniz. Atacağınız her adımı hesaplayacak, her adımın hesabını verebileceksiniz… Hele ki; Cumhuriyet Halk Partisi gibi farklılıkları zenginlik kabul eden, en öncelikli hedefi halkın mutluluğu veherkes için adalet olan bir çınarı temsil ediyorsak, her noktaya eşit hizmet götürecek; her sorunu her derdi, kendimize dert edineceğiz. Bizim eşitlikçi ve katılımcı belediyecilikten anladığımız budur" diye konuştu. 

‘Sırtına ne yüklersek taşır’ dedikleri bir Çiğli var! 
Onur Emrah Yıldız Çiğli’nin kendisine dayatılan kaderi değiştirmek zorunda olduğunu belirterek, “‘Sırtına ne yüklersek taşır! Nereye çekersek, oraya gelir’ dedikleri bir Çiğli var! Çiğli; kendisine dayatılan bu kaderi değiştirmek ve yeni bir sayfa açmak zorunda. Bu da; önce kararlı olmayı, ortak akılla hareket etmeyi, öngörülü projeler üretmeyi ve her ne olursa olsun mücadele etmeyi gerektirir. Ben bu zoru başarmaya adayım. Bunu başarmak için nitelikli kadrolara, liyakatle seçilmiş yol arkadaşlarına, dürüstlüğe ve katılımcılığa açık olmak gerekir. Tesadüfen başaramazsınız. Birer güne bakan gibi, aynı yöne yüzümüzü dönmeye, aynı anda güneşe bakmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ülkemiz topyekûn bir karanlığa doğru sürükleniyor. Böylesi karanlık bir dönemde, kendi içimizde çatışmak, kutuplaşmak; sadece ve sadece umutsuzluğu körükler ve can çekişen otoriter yönetimin yaşam süresini uzatır. Partimizde yaşanan gençleşme ve değişimin yarattığı umudu, yerel seçimlerden başlayarak tüm ülkeye yaymak zorundayız" açıklamasını yaptı.