GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Kasım 2023 Perşembe 16:54

Ön seçim için ilk destek geldi: Oyum Soyer'e!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önseçimlere dair “Keşke önseçim olsa” açıklamasının ardından ilk destek CHP İzmir eski Milletvekili Atila Sertel’den geldi. Sertel, yaptığı açıklamada kendisinin de önseçimlerde aday olacağını ve Soyer’e açıktan oy vereceğini duyurdu.

EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM Grup toplantısında, önseçim kararından vazgeçmediklerini açıklamaları sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, önseçimlere dair bir çekincesi olmadığını belirterek, “Keşke önseçim olsa” dedi.

-SOYER 'ÇEKİNCEM YOK' DEDİ VE EKLEDİ: KEŞKE ÖNSEÇİM OLSA!

İLK DESTEK SERTEL'DEN
Soyer’in açıklamalarının ardından ilk destek CHP İzmir eski Milletvekili Atila Sertel’den geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Sertel, Soyer’in bu çağrısını desteklediğini belirterek kendisinin de önseçimde aday olarak çıkacağını ve oyunu açıktan Soyer’e vereceğini duyurdu.

Sertel’in yaptığı açıklama şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i “Demokrasi çağrısı” nedeniyle kutluyorum. Genel merkezimiz başkanımızın bu talebine olumlu yanıt vermeli ve önseçim kararını bir an önce açıklamalıdır. Karşısına aday olarak çıkacağım ve bu tavrı nedeniyle oyumu açıktan kendisine vereceğim. Sözüm söz…