GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ağustos 2022 Cumartesi 11:16

Ölümsüz sanatçılara Balçova’da vefa

Türk sinema ve tiyatro tarihine damga vurmuş efsane isimleri ilçe sınırları içerisinde yeni açılacak sokaklarda yasatmayı hedefleyen Balçova Belediyesi, isim teklifi önerisini İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sundu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İlçe sınırları içerisinde yaşanan trafiği azaltmak ve gelen talepleri karşılamak adına yeni sokak çalışmalarını sürdüren Balçova Belediyesi, hem sorunu ortadan kaldırmak hem de kent ile sanatı birleştirmek adına düğmeye basmıştı.

Yeni açılacak yolların isim ihtiyacını Türk tiyatrosu ve sinemasının ölümsüz isimleri ile karşılamayı hedefleyen Balçova Belediyesi, krokide belirtilen yeni açılacak olan sokaklara "Ferhan ŞENSOY", "Erdal TOSUN", "Fatma GİRİK", "Rasim ÖZTEKİN", "Münir ÖZKUL", "Ayşen GRUDA", "Halil KİRAZ", "Nevzat GÜZELIRMAK", "Hüner COŞKUNER" isimlerinin verilmesi ve mevcut olan "Gürdal TOSUN" Sokağın ise plana uygun olarak yeniden isimlendirilmesi talebini İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine getirdi. 

Komisyonlara sevk edilmesi beklenen ilgili maddenin kabul edilmesi halinde Türk tiyatro ve sinema dünyasının ölümsüz isimleri Balçova’da yaşamaya devam edecek.