GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Haziran 2022 Pazartesi 18:04

Olaylı meclis mahkemeye sıçradı!

Gaziemir Belediyesi Haziran ayı meclis ikinci oturumunda yaşanan olay mahkemeye sıçradı. CHP'li Meclis Üyesi İbrahim Özkara, mecliste yaşanan tartışma sırasında üzerine yürüyen AK Partili Uğur İnan Atmaca'yı tehdit, hakaret ve kasten yaralamaya teşebbüsten Menderes Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Atmaca, hiçbir şekilde şiddet uygulamadığını belirtti. Atmaca ayrıca ellerindeki belgelerle savcılığına gideceğini söyledi.

EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Haziran ayı ikinci meclis oturumunda yaşananlar tartışmalara sebep oldu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ile CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Özkara arasında gerginlik yaşandı.

Konuşması sırasında arayan giren CHP’li Özkara’ya sinirlenen AK Partili Atmaca, tepki gösterdi. Başkan Arda’nın da sözlü bir şekilde araya girmesinin ardından meclisteki tansiyon daha da yükseldi.

Yaşananlar esnasında Özkara, Atmaca’ya “terbiyesiz” çıkışında bulundu. Atmaca da bu sözün ardından Özkara’nın üzerine yürüdü.

Yaşanan gerginliklerin ardından CHP’li Özkara, Menderes Adliyesi’ne giderek, Atmaca hakkında suç duyurusunda bulundu. Olayın ses ve görüntü kayıtlarıyla adliyeye giden Özkara, Atmaca hakkında tehdit, hakaret ve kasten yaralamaya teşebbüsten cezalandırılmasını istedi.

ATMACA: SAVCILIĞA GİDERKEN ELİMİZDEKİ BELGELERİ GÖTÜRECEĞİZ
Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Partili Atmaca, herhangi bir şekilde şiddet uygulamadığını ve “terbiyesiz” kelimesinden sonra Özkara’nın üzerine yürüdüğünü söyledi. Atmaca, savcılığa giderken ellerindeki bilgi ve belgeleri yanlarında götüreceklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Belediye meclislerinde tamamen belgeye dayalı konuşmalar yapıyoruz. Bizim dile getirdiğimiz konu da meclis kararına aykırı olarak alınan encümen kararıydı. Bunun altında İbrahim Özkara’nın da imzası bulunduğu için rahatsızlığı bundan kaynaklandı. Karşılıklı atışmalara, laf söylenmelerine itiraz etmiyoruz ama hakaret boyutuna varan “terbiyesiz” kelimesini kullanınca haklı tepkimizi yerine getirdik. Şiddet kullanmadık sadece üzerine doğru yürüdük. Yanlış yaptığını ifade etmek amacıyla böyle bir karşı tavır sergiledik. Beyefendinin rahatsızlığı sadece ve sadece encümende atmış olduğu imzalardır. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, var olan evrakları söylüyoruz. Biz de elimizdeki bilgi ve belgeleri savcılığa giderken yanımızda götüreceğiz.