GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
23 Şubat 2022 Çarşamba 08:24

Okullarda korkunç tablo: 10 yaşındaki çocuk korona kurbanı!

İzmir’in 12 ilçesinde, ikinci dönemin başlamasından bugüne dek 178 öğrenci ve 209 öğretmen koronaya yakalandı, 81 sınıf karantina altına alındı. Bornova’da ilkokul 4. Sınıf öğrencisi bir çocuk, koronadan hayatını kaybetti. Sendika başkanları önlemlerin gevşetilmesinin sonuçlarını görmeye başladıklarını, 5-11 yaş aralığındaki çocukların da aşı takvimine alınması gerektiğini öne sürdü

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de önceki hafta zirve yapan korona vakalarında geçen haftadan itibaren küçük bir azalma olsa da okullarda korkunç tablolar oluştu. İlkokul 4. Sınıf öğrencisi, 10 yaşındaki bir çocuk, korona yüzünden hayatını kaybetti. Konak, Karabağlar, Gaziemir, Torbalı, Selçuk, Beydağ, Bayındır, Kiraz, Tire ve Ödemiş ilçelerinde iki haftada 83 öğrenci ve 149 öğretmenin koronaya yakalandığı, toplam 46 sınıfın da karantina altına alındığı bilgisine ulaşıldı. Bornova ve Kemalpaşa ilçelerinde ise 60 öğretmen, 55 öğrenci koronaya yakalanırken, 20 sınıf karantinaya alındı. Karşıyaka’da da 15 sınıfın karantinaya alındığı, 40 dolayında öğrencinin de koronoya yakalandığı öğrenildi.

VARDAL: OLACAĞI BUYDU; TOPLUMSAL DUYARLILIK AZALDI
Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, şubeye bağlı dokuz ilçedeki öğrenci ve öğretmenler arasındaki vaka sayılarını değerlendirirken, “Olacağı buydu. Çünkü toplumsal duyarlılık azaldı. Önlemler gevşetildi. Devlet, sanki pandemi bitmiş gibi yaklaşımlarla insanları rehavete sürükledi” yorumunu yaptı. Şu anda yurt genelinde pozitif vakaların arttığına dikkat çeken Başkan Vardal, şunları söyledi:

“Sadece okullarda değil, günlük yaşamın her alanında covid 19 salgınıyla mücadelenin verildiğini söylemek mümkün değil. Sürü bağışıklığına bırakılmış durumdayız. Alınan önlemlere ciddiyetle uyulduğunu söyleyemeyiz. Hal böyle olunca, öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de koronaya kolayca yakalanıyor.”

VAYİÇ: 5-11 YAŞ GRUBU ACİLEN AŞI TAKVİMİNE ALINMALI
Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şuayip Vayiç ise çocukların da aşılanmasına gerektiğine vurgu yaptı. Bornova ve Kemalpaşa ilçelerinde 60 öğretmenin koronaya yakalandığını, bu rakamın şimdiye kadar görülen en yüksek rakam olduğunu belirten Başkan Vayiç, “Öğrencilerimiz de dökülüyor. Bir sınıfta iki çocuk korona olursa, o sınıf karantinaya alınıyor. Koronaya yakalanmış öğrenci sayısının 55’ten fazla olduğunu düşünüyoruz. Bilindiği gibi 12 yaşından küçük öğrencilere aşı yapılmıyor. Acilen 12 yaş üstü çocukların aşılanmasına hız verilmesi ve 12 yaş altı çocuklar da aşı takvimine alınmalı. Öğrenci ağırlıklı artışlar bizi korkutuyor. 5-11 yaş aralığı, aşıya açılmış değil. İlkokul 4. Sınıf öğrencisi bir çocuğumuz, geçen hafta Cuma günü koronadan hayatını kaybetti. Sadece bir çocuğumuzun bile koronadan yaşamını yitirmiş olması bile 5-11 yaş grubunun da aşılanması gerektiği gerçeğini ortaya koymaya yetiyorr” diye konuştu.

BEYAZADAM: DAHA CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI
Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam da Karşıyaka’da toplam 8 okulda toplamda 15 sınıfın karantinaya alındığı bilgisini verdi. Beyazadam, okullarda koronayla mücadele anlamında alınan önlemlerin yetersiz kaldığına değindi, “Daha ciddi önlemler alınmalı” dedi. Karşıyaka’da 40 kadar öğrencinin koronoya yakalandığı tahmin ediliyor.