GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Mayıs 2018 Cumartesi 14:23

Oğul Pakdemirli: Annem gözyaşlarını tutamadı!

Çeşme’de yapılacak havalimanına babasının isminin verilecek olması hakkında konuşan Bekir Pakdemirli, “Ailemize sürpriz oldu. Annem gözyaşlarını tutamadı. Babamın başlattığı çalışma koalisyon hükümetlerinde bütçe olmadığı için yarıda kaldı. AK Parti hükümetleri sahip çıktı” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Başbakan Binali Yıldırım, 2011 yılında ilan edilen ve 35 proje kapsamında yer alan Çeşme Havalimanı’nın isminin Ekrem Pakdemirli Havalimanı olacağını ilan etti. Geçmiş hükümetler döneminde başbakan yardımcılığı ve bakanlık görevlerini yürüten Ekrem Pakdemirli’nin aynı zamanda kendisi gibi pilot olan ve AK Parti’de uzun yıllar yöneticilik yapan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Ekonomist Dr. Bekir Pakdemirli konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım’ın, “Alaçatı’ya yeni bir havalimanı yapacağız dedik. İhalesini yaptık. Çalışmalar başlıyor. 2 yıl içinde Alaçatı havalimanını açıyoruz. Adını da Ekrem Pakdemirli havalimanı koyduk” sözleri sonrasında Egedesonsöz’e konuşan Bekir Pakdemirli kararın ailede büyük bir mutluluk yaşattığını aktardı.

AK Parti İzmir’den milletvekili aday adayı olan fakat 27’nci dönem için kesinleşen listede kendine yer bulamayan Bekir Pakdemirli, ayrıca durumuyla ilgili de açıklama yaptı.

AİLEMİZE SÜRPRİZ OLDU!
Pakdemirli, Çeşme’de havalimanı yapılma düşüncesinin çıkış noktası için konuşurken, “O dönemde Nuri Ertan ve Ekrem Pakdemirli bir araya gelip ‘Çeşme’ye bir havalimanı yapalım’ dedi. Çeşme otoyolunda da büyük emekleri vardır. Havalimanı için aslında orada uzun bir pist var. Seneler geçtikçe yıpranmalar var. Ama yine hayata geçirilecek. Babamın başlattığı çalışma 1990’lı yıllarda koalisyon hükümetlerinde bütçe olmadığı için kaldı, devamı gelmedi. Sonra AK Parti hükümetleri buna sahip çıktı. Özellikle Binali Bey’in İzmir’e gelmesiyle birlikte 35 projenin içine konuldu. Ben de birebir takip ettim. İsim konusu da bize sürpriz oldu. Sanırım ismi Nuri Ertan Bey ismi önermiş, Başbakan da kabul etmiş. Ailecek sürpriz oldu. Böyle bir önerinin yapılacağını biliyordum ama kabul olduğunu bilmiyordum. Tanıtım toplantısına katıldım. Orada da benim için sürpriz oldu. Gözlerim doldu dolu oldu. Annemle, kardeşlerimle paylaştım. Hepsi mutlu oldular. Annem gözyaşlarını tutamadı. Babamın hizmetleri çok fazla… Onun adının böyle anılıyor olması aileyi mutlu etti. Başta cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, hepsine bu düşünceli davranışlarından dolayı, bize bunu layık gördüklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BİZİM GÖREVDE OLMAMIZ ÖNEMLİ DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN İNANDIĞIMIZ PARTİNİN İKTİDARDA OLMASI
Aday gösterilmemesi hakkında da açıklama yapan Pakdemirli, “AK Parti’de illa şöyle olacak böyle olacak diye bir durum yok. Genel olarak davası var. Herkes gönüllü bu işin parçası olarak çalışıyor. Makamlar mevkiler geçici olarak değerlendiriliyor. Bugün benim bir görevde olup olmamanın bir önemi yok. Ben bunu hem aileden yaşadım hem de aday olmuş az bir farkla milletvekilliğini kaçırmış bir insanım. Teşkilattan arkadaşlar sağ olsun bize hep milletvekili gibi davrandılar. Her programa çağırıyorlar. Ben bugün Ödemiş ve Tire’de partimizin çalışmalarına gideceğim. Bir şey olup olmamamız önemli değil. Önemli olan inandığımız partinin iktidarda olmasına gayret göstermek” diye konuştu.  

AYDIN MENDERES’İ BABAM OKUTTU
Sözlerini sürdüren Pakdemirli, “Ailecek konuya şöyle bakıyoruz; demokrasiye inancımız tam. Ailemizden babam Adnan Menderes tutuklu olduğu dönemde oğlu Aydın Menderes’in velisiydi. Aydın Bey’i okuldan atıyorlar. ‘Biz senin güvenliğini sağlayamayız’ diyorlar. Aydın Menderes ağlıyor. ‘Ekrem Hoca diye birisi var, soralım yürekli birisi kabul eder belki’ diyorlar. Aydın Bey’in dışarıdan okul bitirmesi için sınavlara hazırlıyorlar. Babam tereddütsüz kabul ediyor. Babam çok kısa sürede okul diplomalarını Aydın Menderes’e aldırıyor. Bunları niye anlatıyorum? Aile olarak hep demokrasinin, millet iradesinin yanında olmuş aileyiz. Demokrat Parti ve Anavatan kültüründen gelen bir aileyiz. Bunların devamında vücut bulmuş AK Parti’ye ailecek bugüne kadar hep destek olduk, buna da devam edeceğiz.  Bugün önemli bir mücadele olduğuna inanıyoruz. Önce yargı darbesi sonra askeri darbe bugün de bir ekonomik mücadele var. Cumhuriyet döneminde edinilmiş kazanımların devamının gelmesi için partiden bağımsız, herkesin oy attığı, gönül verdiği bir parti vardır, ama bugün AK Parti’nin değerlendirilmesi ve yanında durulması gerektiğini düşünüyorum. Bütün ailecek bu konuda hemfikiriz” ifadelerini kullandı.