GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Mart 2021 Pazartesi 16:56

Öğretmenlerden siyah eylem!

Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Özcan Çetin, sadece kendi bölgelerinde değil, tüm bölgelerdeki öğretmenlerin yarın okula siyah maske takarak gitmesi için çağrıda bulundu. Köy öğretmenleri dışında çok az meslektaşımız aşılandı. Aşı ve düzenli test talebimizin yerine getirilmesi için eylem yapacağız" açıklamasında bulundu

EGEDESONSÖZ - Yüz yüze eğitimin başladığı 2 Mart'a kadar tüm öğretmenlerin aşılanmasını öngören Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının bu hedefe ulaşamaması, İzmir eğitim dünyasının tepkisine yol açtı. Buca, Gaziemir ve Menderes ilçelerinde örgütlü Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Özcan Çetin, sadece kendi bölgesindeki değil, İzmir genelindeki tüm öğretmenlerle birlikte yarın okula siyah maske takarak giderek eylem gerçekleştireceklerini açıkladı.

AŞI, KAMUSAL BİR HAKTIR, LÜTUF DEĞİLDİR
Şu anda köy okullarında görevli öğretmenlerin dışında aşılanmış öğretmen sayısının çok az olduğuna dikkat çeken Şube Başkanı Özcan Çetin, hala aşı beklediklerini belirterek, "Aşı, kamusal bir haktır ve lütuf değildir, yaşam hakkımızdır. Şimdi hep birlikte aşı ve düzenli test için, birlikte ayağa kalkma zamanıdır. 30 Mart günü okullarımıza siyah maske takarak gidiyoruz" dedi. Salgının tüm şiddetiyle devam ettiğine vurgu yapan Başkan Çetin, şu bilgileri aktardı:

YÜZ YÜZE EĞİTİMLE BİRLİKTE VAKALAR ARTTI
"Bakanlığın yaptığı açıklamalar ürkütücüdür. İzmir'de vaka sayısı, yüz binde 111'e ulaşmış durumda. 4 hafta içinde yüzde 161'lik vaka artışıyla İzmir, büyük bir risk altında. Bizler, İzmir'de görev yapan öğretmenler olarak risk altındayız. 2 Mart'tan itibaren okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi, okullardaki vaka sayılarının artmasına sebep olmuştur. Yüz yüze eğitime başlamadan önce öğretmenlerimizin aşılanacağı duyuruldu. Ancak köy öğretmenlerimiz dışında aşılanan meslektaşlarımızın sayıları çok az. Köy öğretmenlerimizin de bir kısmı aşılandı. Yetkililerden, öğretmenlerimizin tamamının bir an önce aşılanması ve sık sık test yapılması yönündeki talebimizi iletiyoruz ve sesimizi duyurmak için yarın okullarımıza siyah maske takarak gideceğiz."