GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Eylül 2023 Perşembe 18:02

Öğrencilerin barınma sorununa Büyükşehir el attı… Üniversiteliler ile İzmirliler buluşuyor!

Üniversite kenti olan İzmir’de, barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri için İzmir Büyükşehir Belediyesi Bizİzmir üzerinden yeni bir uygulama başlattı. Evini açmak isteyen veya maddi destek vermek isteyen İzmirliler ile üniversite öğrencileri, bizizmir.com üzerinden buluşacak.

EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz günlerde üniversiteyi kazanan öğrenciler için yurt başvuru sonuçları açıklandı. Üniversite kenti olan İzmir’de de öğrenciler yurt kayıtlarına başladılar.

Yurt çıkmadığı için üniversiteye gelemeyecek olan öğrencilere İzmir Büyükşehir Belediyesi bir hamle başlattı. Barınma sorunundan dolayı üniversite okumakta zorluk çeken öğrenciler için, bizizmir.com sitesi üzerinden öğrencilere kapısını açmak isteyenler ile öğrencileri yan yana getiren bir platform oluşturuldu.

Platformda, evini veya odasını öğrencilere açmak isteyen veya öğrencilere maddi destek vermek isteyenler ile öğrencilere yan yana getirilecek. İzmirlileri ve üniversite öğrencilerini yan yana getiren platformun başvuru tarihi 15 Eylül olarak açıklandı.

Müjdeli haberi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu ifadeleri kullandı:
Haydi İzmir, Türkiye'nin en öğrenci dostu şehirlerinden biri olduğumuzu bir kez daha kanıtlayalım. Barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine maddi destek verebilir veya evinizi açabilirsiniz. Başvurularınızı 15 Eylül'den itibaren http://bizizmir.com adresi üzerinden yapabilirsiniz.